Partille 7-4-besegrade Skoghall och gick därmed om dem i tabellen.
Foto: Fredric Berggren

Liket lever – tack vare militärisk uppvärmning

ANNONS

Tränarbytet gav effekt direkt för Partille. Mikael ”Koppen” Lindqvist fick en flygande start när Skoghall besegrades i sexpoängsmatchen i allsvenskan södra. Han hyllar bland annat sin assisterande tränare: - Mattias Gansah la grunden redan på den uppvärmning han ledde. Det kändes som en amerikansk militärfilm, säger Lindqvist till Innebandymagazinet.se.

Efter Partilles förlust mot Malmö förra helgen skedde förändringar i tränarstaben. Och det har (i alla fall kortsiktigt) gett resultat. Segern mot Skoghall grundlades redan i den första perioden då Partille vann den med 5-1.

Eller som ”Koppen” uttrycker det:

- Allt var riktigt bra idag. Det började med Gansahs uppvärmning. Det var en militärisk variant där han stod och skrek. Det var otroligt. Som en amerikansk militärfilm och Skoghalls spelare stod och kollade. Kändes faktiskt som vi hade dem redan där.

Så mycket prägel har den nya ledarduon annars inte hunnit sätta.

- Jag har varit med på en träning, Gansah två. Men vi har försökt få in att det handlar om hjärta och att man inte kan gå och gömma sig. Bland annat tack vare uppvärmningen fick vi en jäkligt bra start. Vi ville täcka varenda skott.

- Försvarsspelet är det vi petat lite i, annars är det ganska likt som förut. Det är väl att aggressiviteten inte funnits där. Vi har stått och tittat. Nu ska vi agera istället, även om vi tar felbeslut, då kanske någon bakom kan täcka upp istället, så ska vi inte stå och titta på som ängsliga pojkar.

Klarar sig Partille kvar i allsvenskan?
- Absolut. Inget snack om saken. Vi vet att vi har ett jättesvårt utgångsläge och tufft spelschema men nu har vi detaljer som vi kan jobba med under landslagsuppehållet. I nästa match möter vi Lindås som är de enda i serien jag sett, vi får se om vi kan sätta krokben för Hellgård och de andra.