Anton Samuelsson ska försöka få hem brorsan, Johan (nu i Dalen), om Granlo knyter ihop säcken och nr superligan. Det blev seger på söndagen mot Hammarby-Handen.
Foto: Granlo BK

Granlo med stormsteg mot SSL

ANNONS

Granlo tog ett stort steg mot superligan genom sitt 8-5 mot Hammarby-Handen. Samtidigt förlorade Järfälla i Mora efter sent mål av Filip Mbanza. Nu har Granlo minst tio poäng att gå på med sex matcher kvar. - Det ser sjukt bra ut, säger Granlos Anton Samuelsson, som gjorde 3+2 på söndagen, till Innebandymagazinet.se.

Ni vann med 8-5 mot Bajen, varför?
- Det var en jämn match men vi hade marginalerna med oss och var effektiva när vi fick våra chanser.

Samtidigt förlorade Järfälla mot KAIS Mora?
- Ja, det var minst lika skönt som segern, det ger extra glädje. Mora har gjort det bra för oss. De spöade Thorengruppen i ett annat bra läge för oss. De ska ha ett tack.

Ni har tio poäng att gå på OM Järfälla vinner sin hängmatch, just nu är det elva till Thorengruppen – med sex matcher kvar…
- Ja just nu ser det sjukt bra ut. Vi ska se till att vinna någon match till så kan vi fira sen.

Ni kan inte tappa det här läget va?
- Nej, det känns som att om vi går in med samma inställning som vi brukar så bör vi klara det. Men det är upp till oss själva. Vi får inte börja tro att det är klart, som mot Järfälla då de spelade ut oss fullständigt i två perioder.

Varför är Granlo så pass överlägsna som ni verkar vara just nu i den norra serien?
- Svårt att säga. Vi har många vinnarskallar, det är många jämna matcher som vi vunnit med ett och två mål – det kan ha att göra med det. Sedan har vi varit bra bakåt i nästan varje match. Och har många spelare som kan kliva fram och göra mål, målskyttet är ganska utspritt.

Har ni redan idag ett lag för superligan?
- Svårt att säga, det krävs säkert något nyförvärv.

Kommer du att försöka lura över brorsan, landslagscentern Johan Samuelsson, om ni går upp till superligan?
- Stenhårt. Jag ska göra allt jag kan men jag vet inte om det lyckas. Klart han vill spela för Granlo, han har Granlohjärta. Men många kommer säkert att rycka i honom. Han har pluggat till lärare så vi får se om vi kan dra fram en bra deal till honom, haha.