Peter Reinholdts Umeå City vann med 5-3 mot Linköping trots förutsättningarna.
Foto: Perwiklund.se

Bragdmatch av Citys sjuklingar

ANNONS

Umeå Citys träningsvecka inför söndagens match mot Linköping har varit allt annat än lugn. Att kalla det för sjukstuga är nästan en underdrift… - Jag kan inte komma på en spelare som inte haft någon känning - ingen var helt hundra inför match, säger Peter Reinholdt, som själv hade feber så sent som igår, till Innebandymagazinet.se.

Umeå Citys 5-3 innebär att man nu är över nedflyttningsstrecket.

- Jag är fruktansvärt nöjd. Inför matchen var egentligen inte någon spelklar. Vi har inte fått ihop folk till träningarna. Det har mest varit förkylningar men några ligger magsjuka också. Och det har varit mycket tunga skallar. Vi körde på två femmor mot Linköping men åtta, nio av oss som spelade var inte helt okej.

På torsdags- och fredagsträningen hade Umeå City sju man att tillgå. Väl mot Linköping saknades bland annat Andreas Tuomas, Mattias Hedlund (klev av efter uppvärmningen), Lasse Bergström, Albin Andersson och Christoffer Sjöström på grund av sjukdom. Anton Byström för att han är skadad.

- Man får bita ihop en sådan här dag men det var absolut inte bästa förberedelserna. Jag hade feber igår, bättre idag men man var tung i skallen. Det var så att benen skakade i sista perioden, det gäller bara att glömma det. I läget vi är i nu kan vi inte ligga och grina.

Det var så illa att man kallade in förre Dalen- och Cityspelaren Daniel Pettersson på bänken. Daniel har gjort ett par träningar under säsongen men anses inte spelduglig. Nu slapp han i alla fall hoppa in.

Låter som ni gjorde en bragdmatch som vann?
- Det var lite så. Vi hade en kanonvecka förra veckan inför matchen mot Sirius, men då spelade vi inte bra. Nu tog vi fram vilja och inställning, det räckte långt. Jag tycker att vi till skillnad mot Sirius vågade vinna. Vi var för passiva då. Nu vågade vi.

Landslagsuppehållet kommer lägligt gissar jag?
- Haha, ja det känns som det passar ganska bra. Får se om det blir lugnt på vår träning på tisdag eller om vi kan köra på.