Dalen innehar den viktiga åttonde slutspelsplatsen just nu men har både Tyresö Trollbäcken och AIK precis bakom sig. Jönköping är dessutom bara fyra poäng efter och har "häng" om de vinner lördagens möte i Umeå.
Foto: Perwiklund.se

"Varenda match är som en åttondel"

ANNONS

Med en otroligt jämn superliga är alla poäng för lagen runt strecken livsviktiga. Dalens landslagscenter Johan Samuelsson sammanfattar det bra inför lördagens drabbning mot Jönköping: - Varenda match nu är som en ny åttondelsfinal, vi måste intala oss själva det så att vi offrar allt för föreningen, säger han till Innebandymagazinet.se.

Johan Samuelssons Dalen har varit en gåta under hela säsongen. Ena stunden imponerande segrar, andra gånger obegripliga förluster.

- Alla sju matcher som är kvar nu är fantastiskt viktiga. Det är så tajt nu att en förlust mot Jönköping så är de med i racet om slutspel. Det vore skönt att hänga av ett lag, säger han.

Varför har det sett ut som det gjort med ena dagen seger, för att sedan åka på förlust i matchen efteråt?
- Väldigt svår fråga att besvara. Mot Tyresö, till exempel, gjorde vi en bra match i 60 minuter, efter det mot Storvreta var det som att vi var kvar i Tyresömatchen – vi blev för bekväma. Jag har inget jättebra svar men det är som om vi blivit lite bekväma efter en vinst. Det har visat sig att alla slår alla den här säsongen, ställer man bara ut skorna åker man förlust.

Borde man inte veta bättre när varenda poäng är så viktig?
- Jag är övertygad om vi dragit lärdom av det efter 19 matcher i alla fall – de som är kvar nu har vi inget att spara på, det är bara att pumpa igång direkt. Det ska Jönköping få smaka på.

Jönköping ja, är det något extra ni pratar om inför den matchen?
- Det är svårt att komma ifrån att de har Johan Anderson, han är så viktig och har nästan stått för hälften av deras mål. Får vi stopp på honom är det mycket vunnet. Vi behöver ligga lite hårdare på honom, ge honom tuff bevakning. Men vi ska givetvis inte glömma att de är ett starkt kollektiv och även har Ojaniemi och Lindroos med flera, det är inga dåliga spelare.