Makalösa 2012 fortsätter för Karlstad

ANNONS

Karlstad har inlett 2012 på bästa sätt. I toppmatchen mot Växjö kom femte raka segern och man är fortfarande utan poängförlust i år. - Det kändes som två tungviktsboxare som väntade på att få in rätta slaget. Ingen ville förlora, summerar Kalrstad-tränaren Tomas Colling dramat till Innebandymagazinet.se.

Fem raka segrar i januari. Karlstad går på vatten just nu och vinner över allt motstånd i allsvenskan södra. Efter 5-4 mot Växjö leder Karlstad serien med tre pinnar. Men Tomas Colling tonar ner förväntningarna över hur den här säsongen kommer att sluta...

- Om serien hade varit slut idag så hade det sett jättebra ut. Men det är sex tuffa matcher kvar. Vi har faktiskt bara svåra matcher kvar. Det slutar i alla fall med att vi är högre upp i tabellen än ifjol då vi blev femma. Mycket kan fortfarande studsa fel men just nu är vi jättestolta över vad vi gjort på 16 matcher.

Varför går ni så bra just nu, vad är skillnaden mot tidigare?
- Januari har varit jättebra för vår del men egentligen har vi inte ändrat så jättemycket. Förut, och det är delvis mitt fel som kommer från ungdomsinnebandyn där det lite mer frejdigt, ville vi spela lite mer så - offensivt. Det gäller att hitta en balans och i början av serien gick vi bort oss av iver att försöka göra nästa mål. Vi vill spela offensiv innebandy så folk får valuta för pengarna när de kommer till vår arena. Men i slutändan är det poängen som räknas. Det är mycket bättre balans nu.

Växjö fick en smakstart med 2-0 tidigt i lördagens toppmatch men Karlstad bet ihop och gjorde psykologiskt viktiga mål i slutet av förstaperioden. Till slut vann Karlstad med 5-4.

- Vi vill gå framåt för att bjuda upp och spela rolig innebandy och åker på samma där som tidigare på säsongen med baklängesmål. Men nu lyckades vi samla ihop oss på ett bra sätt, och inte släppa fler mål, och det har speglat januari bra. Även när det går tungt så samlar vi ihop oss och slutprodukten blir därför bra.