Anders Hellgård (som fått tröja nummer 15) gick ifrån sin comeback utan vare sig mål eller assist men hans Lindås tog tre viktiga poäng när de besegrade Visby med 8-6.
Foto: Colin Taylor

Hellgård i comeback när Lindås knäckte Visby

ANNONS

Lindås tog tre extremt viktiga poäng i jakten på Karlstad och serieseger i den södra allsvenskan. Och man gjorde det förstärkt med en av världens bästa spelare genom alla tider – Anders Hellgård. - Han betyder mycket, säger Lindåstränaren Andreas Skoglund till Innebandymagazinet.se.

Anders Hellgård har kört fem träningar med Lindås och gick in från start i toppmatchen mot Visby. I sista perioden var han även med i toppningen. "Hellas", Martin Dahlgren och Victor Selindh blev tungan på vågen för tre poäng.

- Hellas var absolut duktig och betyder mycket med sin rutin och lugn i spelet. Han är inte som han en gång var naturligtvis men på den här nivån tycker jag han är pigg. Han får vila i andra när han inte spelar boxplay och vi fick en femma emot oss. Och han orkar hela sista utan problem. Med mer klubba och boll kommer han bara att bli bättre och bättre.

Lindås, som var serietrea inför omgången, hade kommandot under hela hemmamatchen mot fyran Visby. Men gästerna var svåra att hänga av. De hämtade upp underlägen som 0-2, 2-3, 3-4 och 4-5.

Det var först när Lindås gjorde två mål (6-5 och 7-5) inom loppet av en minut som Visbys jakt kom av sig. Hampus Dargren (2+4 denna eftermiddag) reducerade dock till 6-7 med 16.49 på klockan. Men Peter Salléns 8-6-mål (18.26) i tom kasse var droppen och i samband med det drog Dargren på sig 2+10.

- Sista 20 brukar avgöra toppmatcher, ja framför allt sista tio, och där tycker jag vi skapade lite mer. Men det var en jättejämn match som studsade vår väg, sammanfattar Andreas Skoglund.

Vad avgjorde?
- Jag tycker vi har en klart bättre målvakt i Peter Novakovic. Så målvaktsspelet och att vi fick lite enklare mål med några spelvändningar och skott utifrån, de fick slita mer för sina och de var tvungna att öppna sig lite med tanka på att vi tog ledningen hela tiden.

Hampus Dargren var svår att få tag på eller?
- Han är jätteduktig och spelar i deras förstafemma som när de får rull skapar bra lägen. Det fick de i den här matchen också men de öppnade sig också bakåt, säger Skoglund och fortsätter:

- Segern betyder jättemycket för oss, vi är med i racet nu. Vi tog chansen. Att Karlstad vann gör att det var ännu mer viktigt att vi vann.

Anders Hellgård är han klar att förstärka Lindås resten av säsongen?
- Ja, det hoppas vi. Han har varit med och tränat och hjälpt oss och vi har haft en dialog om matcherna också. Gruppen har inget problem med det och det är ett bra tillskott både som spelare och runtomkring. Han hade kunnat göra en del poäng mot Visby och de kommer att komma när han är mer inne i det.