Johan Anderson har 50 poäng och är den enda i närheten av Faluns superduo. Rasmus Enström har gjort 58 poäng på 20 matcher och Alexander Galante Carlström 56.
Foto: Calle Ström

Carlström jagar Enström: "Blir svårt för mig"

ANNONS

Faluns succéduo Alexander Galante Carlström och Rasmus Enström fortsätter att ösa in poäng i superligan. Allt tyder på att någon av dem vinner poängligan. I segern mot Tyresö Trollbäcken tappade Carlström en pinne på sin konkurrerande radarpolare. - Jag ska försöka slå honom, men det blir svårt, säger Carlström till Innebandymagazinet.se.

Underläge 0-1 efter första perioden. Men sedan körde Falun över Tyresö Trollbäcken totalt. Och hade det inte varit för en magisk Benjamin Löfdahl (TT:s nyuttagna landslagsmålvakt) mellan stolparna så hade siffrorna blivit större.

- Efter bottennappet mot Mullsjö var det här skönt. De hade inte mycket att sätta emot, att de ledde efter första var för att deras målvakt var riktigt duktig. Han gjorde några spektakulära räddningar, vi vann ju skotten där med 15-3, säger Alexander Carlström och fortsätter:

- Vi skapade chanser i nästan varje byte så vi sa bara att vi skulle trumma på och till slut kunde han inte stå emot.

Det dröjde 3.20 in på mittperioden. Rasmus Enström kom i en attack på vänsterkanten och drog sin back innan han spelade snett-inåt-bakåt till Alexander Carlström i slottet och pang – 1-1. Sedan fortsatte Falun att skapa chanser och vann till slut med klara 7-1 (skotten med 44-12 (15-3, 17-6, 12-3)).

Rasmus Enström leder poängligan med sina 58 pinnar (34+24), Alexander Carlström skuggar på 56 (31+25).

- Vi pratar inte så mycket om det. Det är först och främst tre poäng som gäller för laget, men okej det är klart det skulle vara kul att vinna poängligan. Så bra vänner som vi är pikar vi varandra ibland. Som när det andra laget tagit ut målvakten.

- Att det går så bra för oss beror nog mest på att vi känner varandra så bra och släpper bollen snabbt mellan oss.

Det skiljer två poäng mellan er, du får sluta att passa honom så att du kan komma ikapp?
- Haha, nej så kan jag inte börja tänka. Det får flyta på så får vi se. Jag tror att Rasmus vinner. Han leder som sagt med två poäng så han kan få vinna den där, säger Carlström men lägger sedan till:

- Jag ska försöka slå honom, men det blir svårt.