Det hjälper inte att Billy Nilsson gör poäng. Gävle förlorade med 6-10 hemma mot Balrog. Just nu har GGIK en poäng till godo på Duvbo under strecket - men då har man två matcher mer spelade också.
Foto: Gävle GIK

Ny hemmaförlust sätter Gävle i problem

ANNONS

Under många år har Gävle varit ett lag i toppen av näst högsta serien. Nu är de i högsta grad inblandat i nedflyttningsdramatiken. Mot Balrog på fredagskvällen kom ytterligare en hemmaförlust. - Hemmaplan är ett spöke, säger Gävles tränare Stefan Åsbergh till Innebandymagazinet.se.

I bortaspelet är man näst bäst, bara serieledande Granlo är bättre.
Nej, det är hemmaspelet som ställer till det för Gävle. På åtta matcher har man bara vunnit en enda och totalt skrapat ihop fem poäng – det är sämst av alla lag i allsvenskan norra.

- Vi kom snett in i matchen mot Balrog och fick slita och blev stressade. Vi har haft jättestora problem på hemmaplan, säger Stefan Åsbergh.

Ja, varför är ni så mycket sämre på hemmaplan jämfört med bortaplan?
- Jag vet faktiskt inte vad det beror på. Nu på slutet kanske vi haft för mycket fokus på att vi inte kan vinna hemma. Det är lite som man känner att vi blir stressade, vi kanske vill för mycket - då blir det chansspel. Vi spelar inte speciellt annorlunda på bortaplan men vi känner en trygghet och värderar skickligare. Nivån varierar så väldigt under matcherna. Vi presterar bra innebandy vissa stunder och är helt nere i källaren i andra.

Mot Balrog räckte det inte att poängkungen Billy Nilsson gjorde fyra nya poäng (3+1). En dålig start (0-2 efter 3.24) satte i Gävle i positionen att jaga. Och man kom aldrig ikapp. Jimmy Gustafsson gjorde såväl Balrogs två första mål som två sista och stockholmarna vann med 10-6.

- Balrog är tunga och stabila. Vi har inte pratat om att vi är skakiga hemma men direkt tappade vi någon närkamp och de fick gratischanser. 0-2 så snabbt var inte det vi ville ha.

- Vi är inte ödmjuka i det här raka enkla spelet – det kanske känns bättre i bortaspelet när GGIK-supportrarna inte ser oss. Vi gjorde en hyfsad andra period mot Balrog men de fick stopp på vårt powerplay också och det är vi inte vana med.

Ni har en poäng till godo (men två matcher mer spelade) på Duvbo som ligger under strecket. Vad säger du om tabelläget?
- Klart vi hellre velat ha några poäng till godo men det är så pass jämnt att det är många om det. Normalt är lag starka hemma men vi får väl lägga hemmamatcherna borta, haha. Eller så får vi rädda oss bortaspelet. Det här är jättekonstigt. Något gör att det låser sig. Jag menar, skulle vi vara ett lag för att åka ur skulle vi inte prestera sådana resultat som vi gör i bortaspelet som mot Thorengruppen förra helgen, avslutar Åsbergh.

Läs mer om allsvenskan
Matchfakta: Gävle-Balrog 6-10
Tabell allsvenskan norra
All statistik från allsvenskan norra

Läs mer om division I
Toppmatch slutade med förnedring - 20-2
Äkta hattrick av Filip Persson
Resultat & tabell division I västra götaland
Resultat & tabell division I norra norrland
Resultat & tabell division I södra norrland
Resultat & tabell division I mellersta svealand
Resultat & tabell division I östra svealand
Resultat & tabell division I södra götaland