IBK Dalen har 1730 gillningar på Facebook - flest i innebandy-Sverige.
Foto: Czech Open
Landet runt

Dalen leder Facebookligan: "Guld"

ANNONS

Sociala medier är viktiga marknadsföringsverktyg inom sportvärlden. I innebandy-Sverige har det börjat röra sig ordentligt i Facebooksfären - IBK Dalen har flest "gillningar". - Det är guld värt, säger Dalens sportchef Urban Karlsson till Innebandymagazinet.se.

Hur ser du på sociala mediers roll i innebandy-Sverige?
– Som klubb är det jätteviktigt att lägga ner tid och kraft på sociala medier, det är ingen tvekan om det. På Facebook till exempel når man snabbt ut med information om klubben till väldigt många till ingen kostnad alls. Det är guld värt, säger Dalens sportchef Urban Karlsson.

Vad kan man ta del av 
på Dalens Facebooksida?
– Man kan läsa matchreferat, intervjuer med spelare och ledare samt reportage om klubben. Man får även information om kommande matcher. Det är en samlingsplats för alla som intresserar sig för klubben.

Går det att se en koppling mellan
 publiksiffror och hur mycket man pushar för matcher via sociala medier?
– Det skulle inte förvåna. I samband med en hemmamatch delade vi ut formulär till besökarna där de svarade på hur de fått nys om matchen. Genom den undersökningen kan vi slå fast att sociala medier som Facebook, Twitter och bloggar har stor betydelse när det 
gäller att få ut information till evenemang.

Ni börjar närma er 2 000 gillningar på Facebook – vad ligger bakom succén?
– Hårt jobb ger resultat. Vi strävar kontinuerligt efter att vidareutveckla vårt engagemang inom sociala medier. Vi har bland att tagit fram en smartphoneapp som är kopplad till vår hemsida. Genom den kan man ta del av nyheter, resultat och tabeller via mobilen.

Superligans Facebookliga
IBK Dalen, 1730 gillningar
Warberg IC, 1713
IBF Falun, 1439
FC Helsingborg, 1280
Storvreta IBK, 1218
Pixbo Wallenstam IBK, 769
Hide-a-lite Mullsjö AIS, 743
Jönköpings IK, 729
Caperiotäby FC, 734
Linköping IBK, 370
Umeå City IBK, 307
AIK, 239
IK Sirius, 156
Tyresö Trollbäcken IBK, 140

Elitseriens Facebookliga
IBK Dalen, 1730 gillningar
IBF Falun, 1439
Pixbo Wallanstam IBK, 769
Endre IF, 600
IKSU, 574
Örebro SK, 341
Karlstad IB, 264
KAIS Mora IF, 262
Huddinge IK, 193
Jönköpings IK, 87
Rönnby SK, 24
Djurgårdens IF (Ingen Facebooksida funnen)
Sala Silverstaden IBK (Ingen Facebooksida funnen)
Täby IS (Ingen Facebooksida funnen)

Fotnot: Statistikinsamlingen gjordes 2011-11-14
Den här artikeln handlar om: