Sök
 
https://static-emp.s3.amazonaws.com/4/images/2010 12 11_wfc 2010_Finland-Sverige_10.jpg
Finska landslagsmålvakten Henri Toivoniemi är den viktigaste värvningen i superligan i år, enligt klubbarna själva. Efter fem raka finska guld i SSV ska han nu stoppa bollarna i hårdvärvande Helsingborg.
Foto: Jesper Mattsson
SSL Herr

Säsongskoll superligan 2011/12

Innebandymagazinet.se har snackat med alla klubbar i superligan, elitserien och allsvenskan och här är läget i eliten just nu. Vad tycker de om 2010/11? Vad tror de om nästa säsong? Och vilka har gjort den bästa värvningen? Först ut är landets 14 lag i superligan.

Frågorna till respektive klubb
1. Vad tycker ni om årets säsong?
2. Vad tror ni om den kommande?

3. Vilken är er viktigaste värvning?
4. Vilken är er största förlust?
5. Förutom egna nyförvärv, vilken är den bästa värvningen i superligan?

AIK

Erik Bjerlestam, sportchef
1. En jämförelse mellan å ena sidan spelartruppens meriter och å andra sidan det sportsliga utfallet ger en mycket svag växlingskurs. Under min tid i AIK är det utan tvekan det största misslyckandet.


2. Jag ser fram emot en mycket spännande säsong. Omvärldens förväntan kommer vara väsentligt lägre ställd än tidigare. Det jag hunnit se så här långt ser mycket spännande ut. Vi har en hunger i hela klubben som jag inte upplevt sedan jag spelade själv i AIK för sex år sedan.3. Vi genomför en stark generationsväxling. Med många nya spelare är det viktigaste att starka tidigare AIK-profiler fortsätter, såsom Patrik Edgren och Henrik Lorendahl. Det blir nästan viktigare än att vikta enskilda nyförvärv mot varandra.4. Alla som lämnar AIK har gjort avtryck och kommer att lämna ett visst tomrum efter sig. Framförallt vill klubben särskilt tacka de som spelat i över ett decennium i AIK: jag tänker först och främst på Mats Carlsson och Kristoffer Kranberg. Samtliga som går vidare till nya utmaningar önskar jag stort lycka till!5. En enskild spelare gör inget lag. Jag vill inte bedöma någon enskild rekrytering som mer eller mindre viktig än någon annan. Det jag vet är hur vi jobbar och jag är mycket nöjd med den trupp och den lagledning vi har. Jag längtar till seriepremiären!

Caperiotäby FC

Maimon Abdallah, sportchef
1. En splittrad säsong. Vi orkade inte riktigt mobilisera våra styrkor, vi tränade stenhårt inför slutspelet och under säsong men orkade inte riktigt stå emot Storvreta i kvarten. Med andra ord en riktig missräkning från våran sida.2. Vi kommer självklart satsa på att vara med i toppen av serien. Samtidigt har det satsats oerhört på ledare och spelare för tre år framåt, vi kommer vara förberedda för uppgiften när det väl gäller.3. Alla våra värvningar är viktiga, vi ser på helheten.

4. Än så länge har vi varken spelare eller ledare som slutat.5. Har faktiskt inte riktigt koll på de andra lagen, har haft fullt upp med vårt egna lag.

IBK Dalen

Urban Karlsson, sportchef

1. Herrarna har gjort en mycket bra säsong med en tredjeplats i serien som höjdpunkt. 


2. Jag tycker att vi har lyckats sätta ihop ett lag som känns lite starkare inför kommande säsong, nu gäller det "bara" att vi lyckas värva en bra tränare.3. Alexander Bodén är den viktigaste spelaren som vi har värvat och han kommer att tillföra mycket, både på plan och utanför. Sedan så är han ju också en riktig publikfavorit och det är ju aldrig fel.4. Svårt att säga. Jag tycker alla som har lämnat oss har gjort ett bra jobb.5. Finska landslagsmålvakten Henri Toivoniemi som har gått till Helsingborg är nog sommarens värvning. Nu ska inte Helsingborg kunna missa slutspelet.

Falun

Patrik Bäck, sportchef
1. Som helhet är jag jättenöjd med säsongen 10/11. Vi hade en del svackor under seriespelet men ett bra slutspel tog oss till en semifinal mot Warberg. Det är den hittills största framgången på herrsidan, med två slutsålda semifinalsmatcher i FK Arena.2. Vi siktar på att ta oss till slutspel och förhoppningsvis få uppleva samma hysteri gällande publiktillströmningen som ifjol. Sedan kan vi jobba på att bli lite jämnare under serielunken med mindre svackor.3. Alexander Rudd. En framtida stjärna i superligan. Den i mina ögon mest lysande -92:an i landet.4. Jack Qvist.5. Henri Toivoniemi till Helsingborg.

FC Helsingborg

Kent Göransson, tränare
1. Lite svårt att säga eftersom jag inte var involverad i föreningen då men spontant så kan man ju inte vara nöjd med att missa ett slutspel. Föreningen har större ambitioner än så.

2. Det är något nytt som påbörjats där vi förfogar över en mycket ung och spännande trupp. Vi har egentligen inte satt vår målsättning ännu men kommer att arbeta hårt med att hitta andra målsättningar än bara de resultatinriktade. Det är lätt att bara fastna i resultatet men för vår del så är det andra saker som kommer att vara viktiga såsom vår egen prestation. Gör vi det rätt kommer resultaten gå med oss.

3. Vi har värvat strategiskt utefter de behov vi har haft men klart att Henri Toivoniemi kommer att vara viktig för oss.

4. Det hade varit intressant att se vad en skadefri Santtu Manner hade kunnat presterat.

5. Det finns väl tre värvningar som är lite över snittet. Kimmo Eskelinen lär väl som vanligt skjuta sönder en och annan kasse. Alexander Bodéns energigivande spel ska bli intressant att följa och sen gillar jag Patrik Sinerius som jag tycker är ett mycket intressant tillskott för AIK.

Hide-a-lite Mullsjö

Jesper Axell, sportchef
1. En tuff säsong med stor spelaromsättning. Vi tappade en hel del spelare inför säsongen som varit i klubben ett antal år, så spelaromsättningen var nödvändig. En tuff höst med dålig poängskörd avslutades med en stark vår och säkrat kontrakt.2. Samtliga spelare som var med föregående säsong kommer stärkta av den. Vi försöker nu bygga på med rollspelare. En ny tränare ska sätta sin prägel på laget vilket kan ta tid innan samtliga har hittat sina roller i laget. Vi ser ödmjukt på uppgiften för kommande säsong.3. David Gillek. Han kommer hem till moderklubben med en VM-plats i bagaget. David blir vår frontspelare tillsammans med Andreas Elf, dessa två härförare ska med sin inställning leda hela laget och vara föregångsmän för våra unga talanger i föreningen.4. Joakim Brolin, en spelare samtliga sportchefer drömmer om att ha i laget. Joakim kommer till varje samling och ger alltid hundra procent. En mycket ödmjuk kille som vi kommer att sakna i laget. Vill han komma tillbaka tar vi emot honom med öppnar armar.5. Kevin Lieback-Asp till AIK. En modern back som kommer bli en framtida landslagsspelare om AIK vårdar honom på rätt sätt.

Jönköpings IK

Greger Andersson, sportchef
1. Rätt så fantastiskt, både under resans gång och med perspektiv på den. Att nå ett mål som man satt upp är alltid mycket tillfredsställande för alla organisationer. För två sedan var klubben på ruinens brant och nu står vi här! Som förening har vi dubblat medlemsantalet och avancerat med både herr och dam till landets högsta serier.2. Den blir spännande på alla sätt! Samarrangemang dam och herr, de bästa spelarna i landet kommer till Jönköping varje helg känns det som. Så innebandy i allmänhet kommer att vara den stora vinnaren i regionen men JIK i synnerhet. Både dam och herr kommer att vara redo för slutspel när serien drar igång, och starten blir viktig.3. Alla spelare är viktiga pusselbitar. De stora hörnstenarna i bygget är att behålla tryggheten i en befintlig trupp.4. Både Alexander och Andreas kommer att saknas som ledare och spelare. Andreas tackar vi för lång och trogen tjänst som spelare, nu ska vi tillsammans hjälpas åt att utveckla truppen. I Alexander tappar vi en lagkapten som söker nya utmaningar, jag ser fram emot när han återvänder till oss som en ännu större spelare och ledare.5. I superligan leder Glenn (Stjernqvist) med sina värvningar i FCH, detta medför ju så klart höga krav. Lidholm tror jag tyvärr kommer att göra succé i Warberg, honom ville jag ha väldigt mycket. En sniper i nästan Johan Anderson-klass, får han bara speltid så får högerbackarna vara vakna i superligan.

Linköping IBK

Johan Fredriksson, sportchef
1. Vi är naturligtvis mycket nöjda med säsongen och tycker vår slutplacering var rättvis.2. Vi jobbar vidare på inslagen väg och fortsätter att organisera oss för framtiden. Andra säsongen ska väl vara tuffare så vi ser fram emot den utmaningen.3. Det viktigaste vi gjort så här långt är att lyfta våra spelare från division I-laget för att ge dem chansen på försäsongen att kriga om en plats i truppen, samt ytterligare stärka vår profil med lokal förankring i laget. Vi har också spelare som gått skadade under i stort sett hela föregående säsong som det ska bli intressant att se vad de kan uträtta i superligan.4. Alla förluster är stora men på olika plan.5. Jag har inga kommentarer om övriga lags värvningar.

Pixbo Wallenstam

Kristina Landgren Carestam, sportchef

1. Vår målsättning var att ta oss tillbaka till att vara topp 4 i Sverige och det målet nådde vi.2. Vi kommer fortsätta vår satsning mot att vara ett stabilt topplag i superligan.3. Patrik Malmström, en rightare med hög avslutskompetens.4. Jonas Ågren, om han blir kvar i Linköping.5. De som får Tero Tiitu.

IK Sirius

Nicklas Stuxgren, elitgruppen
1. Vi hade som målsättning att nå slutspel så en viss besvikelse var det, men andra säsongen är alltid svår när man varit nykomlingar året innan.2. Försiktig optimistisk. Vi har stor potential i truppen och ett väldigt ungt lag, men målsättningen är ju att placera oss bättre än säsongen innan.3. Vi hoppas att Petter Nilsson kommer vara en stabil förebild för U19-landslagsaktuelle Tobias Steineck. Samt Peter Berlin, han har ju visat i flera säsonger att han kan göra många mål i allsvenskan. Dags nu bland de stora grabbarna.4. Lars Jedheim samt Royne Svensson har betytt mycket för föreningen så deras erfarenhet och personer kommer vi så klart sakna. Spelarförlust: Billy Nilsson. En fantastisk spelare och störtskön kille med en enorm potential. Han är alltid välkommen igen att spela med en stjärna på bröstet.5. Intressant att se att många klubbar hämtar många spelare från allsvenskan. Inte många spelare som går mellan superligaklubbarna.

Storvreta IBK

Thomas Brottman, tränare
1. Det var ett klart MVG. Visst, vissa matcher hade vi kanske kunnat gjort bättre men det var en tuff säsong som var svårplanerad med Europacupen och VM. Det blev liksom hackat hela tiden.

2. I år blir det likadant, fast utan ett VM mitt i, och vi går för alla guld. Vi kallar den här säsongen Storvreta 3.2. Vi ska ta det tredje SM-guldet och det andra Europaguldet.

3. Vi har inte värvat så mycket utifrån. Jag tycker det är viktigt att man satsar på att plocka upp spelare från de egna leden och spela in talangerna i A-laget.

4. Vår största förlust är att materialaren Jörgen Karlsson slutar.

5. Det ska bli intressant att se vad Patrik Andersson kan göra i Warberg och hur han kommer utvecklas där.

Tyresö Trollbäcken

Håkan Eklund, sportchef
1. Den gick över förväntan. Vi förlorade cirka tio spelare och valde att satsa på egna talanger. Vi hade hoppats på en topp fem-placering i allsvenskan men att vi skulle vinna serien och vara tillbaka i superligan trodde nog inte många… Inte ens vi själva förrän runt nyår.2. Om vi jobbar stenhårt och använder vår erfarenhet av förra sejouren i superligan på rätt sätt, har vi chansen att hänga kvar och bygga vidare.3. Kevin Björkström.4. Att Viktor Matsenius och Matte Östlund lämnar känns hårt, det har tagit mycket energi från föreningen att hitta en ny lösning, som fortfarande inte är klar. Vi är jättenöjda med Krono som vi tror stenhårt på. På spelarsidan är det jättetråkigt att vi inte fick behålla Palokangas, som fick en rejäl nytändning hos oss.5. AIK har gjort ett fynd i Kevin Liebeck-Asp från Älvsjö, får han rätt utveckling och speltid så kommer Kevin kunna bli en av våra bästa backar i Sverige. Det ska även bli kul att se Pata Andersson i Warberg, men om det blir en succé återstår att se.

Umeå City IBK

Gunnar Eriksson, klubbchef
1. Ytterligare ett år av värdefull rutin i superligan. Klubben växer sig organisatoriskt allt starkare utanför sargen.2. Det ska bli spännande att se hur vårt unga och lovande lag kommer att utvecklas.3. Rutinen i form av Henrik Schäfer.4. Mikael Zingmark.5. Helsingborgs rekrytering av finska landslagsmålvakten Henri Toivoniemi.

Warberg

Jonas Klavberg, pressansvarig
1. Överlag var det en fantastisk säsong. Vi gjorde mest mål och släppte in minst i seriespelet. Vi vann serien med bred marginal. Vi toppade återigen publikligan. Men, vi spelar för att ta guld och hur jämnt det än var så blev det inget guld. Det känns fortfarande surt.2. Vi har alla förutsättningar att ligga med i toppen kommande säsong också. Visserligen tappar vi lite erfarenhet, men ett par nya intressanta nyförvärv tillsammans med den stommen vi har gör att vi ser fram emot den här säsongen.3. Som vanligt svårt att säga. Tror att Kimmo kommer att göra sin bästa säsong på länge. Sedan har vi Patrik och Nicklas, två spelare med stor potential som kommer från allsvenskan.4. Både Mathias Larsson och Jim Canerstam är spelare som inte går att ersätta. Bägge var med på VM förra säsongen och har varit i klubben i många år.5. Helsingborgs nya finnar och Mullsjös Gillek kommer alla att betyda mycket för sina lag.
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten