Segern var Sveriges andra raka vinst mot Finland sedan VM-finalen i Finland. Tidigare i vår mötte man nämligen Finland i Karlskrona och då vann man med 11-5
Landslaget

Sverige övertygade stort mot Finland

ANNONS

Det var aldrig något snack. Finland hängde med i 19 sekunder. Sedan var man aldrig nära. Sverige var bättre på alla plan och kunde vunnit med en ännu större segermarginal om man haft flytet på sin sida. – Starten på matchen är otroligt bra. Spelet som vi visar upp där vet jag inte om vi kan göra så mycket bättre, säger Sveriges assisterande förbundskapten Isac Carlsson efter matchen.

Det här var matchen alla väntat på. Den definitiva starten för det "nya" Sverige och ett avstamp för hur väl det nya Sverige kan förväntas stå sig i framtiden. Ett som är säkert är att det kommer bli oerhört svårt att slå Sverige. För spelet man visade upp i första perioden var nästan perfekt och Sverige var flera klasser bättre än Finland, man var aldrig nära.
– Starten på matchen är otroligt bra. Spelet som vi visar upp där vet jag inte om vi kan göra så mycket bättre. Där var vi rappa, spelade bollen med högt tempo och sedan var vi väldigt aggressiva och lät inte Finland ha något lugn i sitt spel.

Efter den första perioden är det naturligt att spelet jämnar ut sig då det är svårt att hålla uppe samma nivå som i början, och det var också något vi såg idag.
– I andra perioden fick Finland lite mer av matchen som de ville ha den och vi tappade lite aggressivitet. Det är Finland som höjer sig. De matchar om i sitt lag och sätter det bästa de har i en femma som får mycket speltid. Samtidigt ödslar de mycket kraft.

Om det här var ett examensbevis så skulle betyget definitivt blivit det högsta. Nu har Sverige satt ribban. Nu återstår om någon annan kan behärska "höjden".
- Totalt sett så genomför vi matchen exemplariskt, även om Finland lyfte sig så var det inget snack om saken, vi vann rättvist.

Matchfakta

Sverige – Finland 7-2

Första perioden:1-0 (00.19) Johan Samuelsson (Henrik Stenberg)
2-0 (06.39) Karl-Johan Nilsson (Patrik Hagberg)
3-0 (15.53) Mattias Samuelsson (Henrik Stenberg)

Andra perioden:4-0 (23.23) Daniel Calebsson (Henrik Stenberg)
4-1 (29.50) Juha Kivilehto (Lassi Vänttinen)
5-1 (30.42) Henrik Stenberg (Johan Samuelsson)
5-2 (35.15) Esa Jussila (Henri Johansson)

Tredje perioden:6-2 (40.36) Jesper Berggren (Mattias Samuelsson)
7-2 (59.48) Daniel Calebsson
Den här artikeln handlar om: