Viktor Klintsten och Patrik Jansson. Sveriges målvaktspar i Linköping i helgen, var det tänkt. Nu tackade Viktor nej till att medverka när han inte fick stå i sina egna målvaktsbyxor.
Landslaget

Klintsten borta från truppen efter byxkonflikt

ANNONS

En byxkonflikt gjorde att Viktor Klintsten ersattes av Johan Rehn i A-landslaget. - Precis som en utespelare vill spela med sin utrustning vill jag stå med inspelade byxor. Det här är verkligen ingen reklamkupp. Jag spelar för mig själv och Sverige, ingen annan, säger Viktor Klintsten till Innebandymagazinet.se.

Viktor Klintsten som är nybliven mästare med Storvreta tackade två dagar före landslagsturneringen nej till att spela för Sverige eftersom han inte fick spela med sina normala målvaktsbyxor.
- Det blev som det blev. Svenska Innebandyförbundet gav mig ett ultimatum två dagar innan turneringen. För mig är det som natt och dag. Jag har spelat med Fat Pipe-byxor hela säsongen och för mig fungerar det inte att hoppa in och spela med ett par Unihocbyxor.

Vad är det som gör att du inte kan byta byxor?
- Det är inget fel på Unihocs byxor men det skiljer sig en del mellan byxorna då Unihocs har lite mer skydd och är större. Jag känner att jag inte kan spela mitt spel och göra mig själv rättvisa. Jag vill inte åka till landslaget och spela i så fall.

Hur gjorde du i VM?
- Vi hade ett samtal inför VM och då fick jag stå med mina vanliga byxor. Jag spelar inte för Fat Pipe i landslaget, jag spelar för mig själv. Det här är väldigt olyckligt tycker jag.

Hur vill du att man löser detta?
- Att man har kontrakt på att du som målvakt får stå i din hjälm, byxor och skor. Det är så personligt för mig. Henrik Stenberg skulle inte kunna spela med Hannes Öhmans klubba rakt upp och ner. För Patrik Jansson är det jättelungt då AIK är sponsrade av Unihoc. Jag kan absolut stå i Unihoctröja.
Den här artikeln handlar om: