SM-finalerna petas ner i "lilla" TV4 Sport nästa lördag.

Olympiatravet petar SM-finalen från TV4

ANNONS

Tio dagar innan SM-finalerna släpps bomben. TV4 väljer att sända Olympiatravet i huvudkanalen istället för årets stora innebandyfest, som flyttas till TV4 Sport. - Vi har tvingats välja mellan två stora och starka sportarrangemang. Jag skulle önska högre tittarsiffror på innebandy, säger Hans Pekkari, sportchef på TV4-Gruppen till Innebandymagazinet.se.

Innebandyns SM-finaler 2011 tvingas bort från stora TV4 till lilla TV4 Sport, som har en spridning på ungefär 70 procent av landets hushåll. Men framför allt betyder flytten att 100 000 till 200 000 färre kommer att följa innebandyns SM-finaler. Det innebär mer än en halvering av antalet tittare om man ser till hur det har sett ut de senaste säsongerna.
- Det är två starka sporthändelser samtidigt och travet och innebandyn skulle ha liknande siffror om de sändes i samma typ av kanal. Huvuddelen av säsongen har gått i TV4 Sport och nu går även finalerna i samma kanal.

Hur ser du på årets säsong i TV4 Sport angående antalet TV-tittare?
- Jag skulle önska att tittarsiffrorna var högre på innebandyn. Tyvärr har vi inte sett den positiva tittarutveckling som vi hade hoppats på. Jag tycker att innebandyn är en väldigt intressant sport som borde ha potential att ha mer tittare.

Hur ser ni på innebandyn i TV4 Sport och TV4 framöver?
- Vi har gjort innebandy i fyra år och nästa år gör vi vårt femte och sista år på det här avtalet. Vår ambition är att fortsätta sända innebandy efter säsongen 2011/12.

Veckan efter SM-finalen visas landskampen mellan Sverige och Finland i ”stora” TV4. Är det som plåster på såren för att innebandyns SM-finaler petas ner i TV4 Sport?
- Nej, det är en repris på VM-finalen från december. Jag tror att den matchen har möjlighet att dra många TV-tittare. VM hade bra tittarsiffror och den här landskampen har stor potential att få bra siffror.

Även till helgen kan det bli innebandy i stora TV4. Det är planerat att sända den femte och avgörande semifinalen i huvudkanalen på söndag, om det blir en sådan.