Sök
Västerås konkurrs innebar att Fredrik Rydh kunde gå vart han ville. Nu blev det AIK för 29-åringen.
Foto: Lars Hjalmarsson
SSL herr

Silly season superligan 2010

Innebandymagazinet.se presenterar här allt du behöver veta om årets silly season. Uppdaterat med de senaste klara övergångarna och de rykten som florerar i innebandysverige. Tips på förändringar på listan? Maila sillyseason@innebandymagazinet.se.

AIK
Klara:
In: Henrik Talme, f, Balrog, Sebastian Gafvelin, f, Järfälla, Filip Ausmaa, mv, Balrog, Kristan Talme, b, Balrog, Fredrik Rydh, c, Västerås, Mikael Gunnarzon, tränare, comeback.

Ut: Wilmer Viinamäki, f, Visby, Linus Blomkvist, mv, Älvsjö, Andreas Fröberg, b/f, slutar/klubb ej klar, Niklas Maripuu,f, slutar, Mattias Norman, f, Järfälla, Christoffer Svanemar, f, Langenthal Aarwangen (Schweiz), Joacim Ulvhag, f, Hässelby, Emil Persson, tränare, klubb oklar,

Rykten:
In:

Ut:

Balrog B/S IK
Klara:
In: Oliver Borgqvist, f, Järfälla, Markus Sutter, c/f, Grasshoppers (Sch), Alex Olausson, c, juniorlaget, Kim Oalusson, f, juniorlaget, Max Öhman, b, juniorlaget, Oscar Kjärrman, b, juniorlaget, Markus Palokangas, f, Tyresö Trollbäcken, Kevin Björkström, f, Tyresö Trollbäcken, Andreas Beckius, mv, Tyresö Trollbäcken, Sebastian Stenberg, b, Odelberg, Mikael Öhman, tränare, juniorlaget.

Ut: Örjan Skogström, b, klubb oklar, Håkan Fröberg, c, UHC Uster (Sch), Eric Jonsson, mv, Råsunda/slutar, David Blomberg, f, slutar, Filip Ausmaa, mv, AIK, Kristian Talme, b, AIK, Henrik Talme, f, AIK, Joachim Hillborg, f, Tumba GOIF, Stefan Norling, f, Odelberg/slutar,

Rykten:
In: Alexander Hallvars, f, KAIS Mora.

Ut:

Caperiotäby FC
Klara:
In: Mattias Mikulski, b, Storvreta, Tomas Gaicki, f/b, Bollstanäs, Nicklas Hedengran, f, Järfälla, Andreas Enström, mv, Handen, Jonas Gafvelin, tränare, Tyresö Trollbäcken.

Ut: Stefan Flöjt, mv, Bele Barkarby, Jonathan Allgulander, f, slutar/ Duvbo, Alexander Dahlgren, mv, Odelberg (lån), Johan Lundqvist, f, klubb oklar.

Rykten:
In:

Ut: Kalle Berglund, f, klubb oklar, Filip Urwäder, b, klubb oklar, Joakim Nothén, b, slutar, Niklas Lundmark, b, slutar, Jesper Måwe, b/f, Råsunda.

IBK Dalen
Klara:
In: Daniel Marklund, asstränare, Victor Öberg, b, Team Thorengruppen, Mattias Wallgren, b, Wiler-Ersigen (Sch), Max Wahlgren, f, RIG Umeå, Fredrik Hörnqvist, mv, comeback, Jonas Svahn, c, KAIS Mora.

Ut: Ketil Kronberg, f, Gjelleråsen (Nor), Victor Selindh, f, Lindås.

Rykten:
In:

Ut: Sebastian Håkansson, f, Linköping, Örebro, Yngve Nordin, f, Örebro

Falun
Klara:
In: Joakim Palmqvist, mv, Borlänge, Daniel Apelqvist, b, Falun ungdom, Marcus Husberg, b, Falun ungdom, Alexander Carlström, f, Västerås, Christian Mattsson, f, Västerås, Andreas Lundmark, tränare, Falun dam, Jack Qvist, b, Surahammar, Johannes Larsson, b, Lesjöfors.

Ut: Mattias Helgesson, f, Helsingborg, Thomas Brottman, tränare, slutar, Emil Stenberg, f, Aston, Henrik Olsson, b, slutar pga flytt., Linus Hansson, Gävle, Niklas Fransson, Jonas Berglund, Granlo, Milan Garcar, b, Tatran Stresovice (Tje).

Rykten:
In:

Ut:

FC Helsingborg
Klara:
In: Mattias Helgesson, f, Falun, Santtu Manner, f, SSV (Fin), Kari-Matti Ratsula, b, SSV (Fin).

Ut: Alexander Nede, f, Landskrona.

Rykten:
In:

Ut:

Hide-a-lite Mullsjö
Klara:
In: Bobby Edberg, f, KAIS Mora, Petter van Keppel, f, KAIS Mora. Johan Tomth, b, KAIS Mora, Roger Gerber, c, Wiler-Ersigen (Sch), Gustav Jansson, mv, Huskvarna, Victor Ferraresi, f, Tyresö Trollbäcken, Joakim Bohlin, b, Västerås.

Ut: David Carlsson, f, slutar, Niklas Grek, b, slutar, Kim Hadelund, b, Warberg, Anton Lindkvist, m, Greåker (Norge), Tobias Utterberg, f, Greåker (Norge), Viktor Andersson, f, Fagerhult Habo.

Rykten:
In:

Ut:

KAIS Mora
Klara:
In: Anders Karlsson, b, Morkarlby IF, Dan Andersson, b, SLIK, Magnus Borgsgård, b, juniorlaget, Tobias Ernlund, c, juniorlaget, Filip Mbanza, f, Södertälje IBS/IBK, Anders Simons-Pettersson, f, juniorlaget, Daneil Simons-Pettersson, f, juniorlaget.


Ut: Bobby Edberg, f, Mullsjö, Petter van Keppel, f, Mullsjö. Johan Tomth, b, Mullsjö, Jonas Svahn, c, Dalen, Johan Djos, b, Skoghall, Anton Lindén, f, Skoghall

Rykten:
In:

Ut:

Linköping IBK
Klara:
In: Sam Jonsson, f, Onyx, Peter Norström, f, Onyx, Johan Astbrant, b, Vimmerby, Marcus Johansson, f, Färjestaden, Jacob Kjellman, f, Karlstad.

Ut: Niklas Jihde, f, slutar (lån från AIK), Anders Hellgård, c, slutar (lån från Pixbo)

Rykten:
In: Jonas Ågren, c, Pixbo Wallenstam.

Ut:

Pixbo Wallenstam
Klara:
In: Daniel Calebsson, c, Köniz (Sch), Ton Eriksson, f, Warberg, Tim Wiklund, b/f, RIG Umeå, Jon Hedlund, mv, Skoghall, Kalle Brännberg, f, Ticino (Sch), Daniel Dahl, b, IBK Göteborg, Arash Moini, ass tränare, Fredrik Oredsson, ass tränare, Floda.

Ut: Christoffer van Manen, c, IBF Göteborg, Daniel Karlander, f, Partille, Henrik Quist, b, Wiler-Ersigen, Mattias Ryberg, f, Lerum, Anders Billquist, mv, Landskrona, Mattias Ljunggren, b, utlånad till Alba, Jonas Ågren,c, Linköping, Christoffer Uggla Axelsson, m, Tunet IBK (Norge)

Rykten:
In: Anders Hellgård, c, Linköping.

Ut: Janis Jansons, f, Lettland.

IK Sirius
Klara:
In: Dan Johansson, f, Storvreta, Gustav Eriksson, f, Göteborg, Billy Nilsson, f, Gävle, Johan Eriksson, f, Hagunda, Oskar Eneman, b, Hagunda, Patric Krisandersson, b, Uppsala.

Ut: Tomas Åhrberg, mv, Hagunda, Tobias Backström, b, slutar, Mattias Lundberg, f, klubb oklar, Richard Masalin, f, Alunda.

Rykten:
In:

Ut: Pontus Holmgren, f, Hagunda.

Storvreta IBK
Klara:
In: Albin Engholm, mv, RIG Umeå, Jonas Pettersson, tränare, FBC Göteborg, Niklas Winroth, c, Västerås.

Ut: Mattias Mikulski, b, Caperiotäby, Dan Johansson, f, Sirius, Stefan Forsman, tränare, slutar, Magnus Jansson, tränare (slutar efter 2 månader).

Rykten:
In:

Ut: Gabriel Oredsson, f, Uppsala.

Umeå City IBK
Klara:
In: Mattias Mattson, f, Tunet, Norge, Gunnar Domeij, mv, comeback, Peter Grubbström, tränare IKSU (dam), Mattias Salmela, b, Umeå City IBF, Kristoffer Rådström, f, Sandåkern, Erik Nilsson, f, Wibax Piteå, Simon Brändström, mv, Sandåkern, Jakob Dahlén, f, FBC Uppsala.

Ut: Lars Bergström, b, slutar, John Edström, mv, klubb oklar, Mikael Eriksson, b, Aston, Henrik Söderkvist, f, Alba.

Rykten:
In: Ole Mossin Olesen, f, Tunet (Nor),
Ut:

Warberg
Klara:
In: Ales Zalesny, f,Tigers Langau (Sch), Stefan Smedberg, tränare, comeback, Adam Brobakken, b, Jönköping, Mattias Hasselström, c, Lidköping, Linus Henriksson, f, Karlstad, Andreas Nordenwall, f, juniorlaget, Kim Hadelund, b, Mullsjö, Daniel Hahne, tränare, Århus (Dan).

Ut: Isac Carlsson, tränare, Malmö, Joel Ljungberg, f, Tyresö Trollbäcken, Joakim Hansson, klubb oklar/slutar, Anders Engberg, Finspång, Viktor Matsenius, tränare, Tyresö Trollbäcken, Kimmo Eskelinen, b, Visby, Tony Eriksson, f, Pixbo Wallenstam.

Rykten:
In:

Ut: Henrik Olofsson, b, Mullsjö.
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten