Kimmo Eskelinen i närkamp med Joel Kanebjörk under semifinalserien mot Storvreta för en månad sedan. Nu kan de bli lagkamrater i Uppsalaklubben nästa säsong.
Foto: Annette Bohlin

Warberg säger nej till Eskelinen

ANNONS

Årets back 2009/10, Kimmo Eskelinen, nobbas efter många framgångsrika år en fortsättning i Warberg. – När jag fick beskedet att Warberg inte ville ha mig kvar var första tanken att sluta helt. Jag tappade sugen helt enkelt, säger han.

Kimmo Eskelinen har spelat i Warberg i åtta år. Han har varit en av klubbens största stjärnor och i högsta grad bidragit till SM-gulden 2005, 2007 och 2008. Dessutom har han utsetts till Årets back två gånger.

Kimmo hade fått ett avtalsförslag av Warberg. Men några dagar senare fick han veta att han inte skulle erbjudas något kontrakt.

– Jag vet inte vad jag ska säga varför det blev så här. Det känns konstigt. Vi hade verkligen bestämt oss för att vara kvar i Varberg och det som återstod var att komma överens om avtalstid och de ekonomiska villkoren. Jag kände att det inte skulle vara några problem att komma överens, säger han till Hallands Nyheter.

Tidningen skriver att Kimmo hade ett möte med Warberg den 6:e maj.

– Där fick jag beskedet att jag inte erbjuds nytt kontrakt. Jag kände innan att det var något som inte stämde, men beskedet var tufft att få. Men kanske stod de där med två högerbackar när Kim Hadelund tackade ja ungefär samtidigt. Jag vet inte.

– Det handlade om att agera för oss. Vi har haft diskussion med Kimmo sedan i december och det avtalsförslag som han var villig att diskutera nu sa han blankt nej till under hela tiden. Så sent som för en månad sedan. Hade vi fått en annan signal från honom då kanske vi agerat annorlunda. För oss var det viktigt att göra klart med de viktiga spelarna först, säger Jonas Klavberg, pressansvarig i Warberg, till Hallands Nyheter.

- Nu får vi se. Jag saknar ju inte anbud. Och alla har bra lösningar ekonomiskt och på jobb och boende. Hade detta varit för ett år sedan skulle jag inte ha någon tanke på att sluta. Men nu har jag familj och lille Harry och det finns annat än innebandy, säger Kimmo Eskelinen.

I helgen var 27-åringen i Uppsala och träffade Storvreta.

– Jag har fått flera bra arbetserbjudanden, men skulle kunna spela innebandy på heltid i Storvreta, säger Kimmo Eskelinen.