Opinion

Innebandyn behöver konflikter

ANNONS

Allt kring en elitmatch ska inte handla om resultat eller vem som gjorde målen eller assisten. Avslagna TV-sändningar behöver lite action – alla kan inte vara kompisar hela tiden. Just...

Allt kring en elitmatch ska inte handla om resultat eller vem som gjorde målen eller assisten. Avslagna TV-sändningar behöver lite action – alla kan inte vara kompisar hela tiden. Just därför (vill bara flika in att jag inte vill se skador, inte det jag menar) var det befriande att se Patrik Edgrens fäktning i Siriusbåset i senaste TV-matchen UR UNDERHÅLLSSYNPUNKT.

Kommentatorerna var ju överlyckliga i flera minuter när de kunde diskutera vad som skedde. Och helt plötsligt (DET HÄNDE NÅGOT OVÄNTAT) blev mellansnacket mellan perioderna intressant, levande och fyllde ett värde.

Spelare och ledare gör just nu sköna återkomster men verkar i en del fall nästan skämmas för det. Jag förstår faktiskt inte varför. Det är väl bara att gå in och köra liksom, för de här spelarna behövs just nu.

När jag ser en del dammatcher ser det ut som det är två flicklag som spelar – var är alla seniorspelare över 25 år? Samma sak gäller en del matcher i både division I och II på herrsidan och i vissa matcher i superligan. Jag vill se de gamla gubbarna och damerna också. Spelare som Peter Fischerström och Mathias ”Bult” Larsson ger en intressantare karaktär på matcherna.

Innebandyn behöver balansen, det skapar spelare som Fischerström och ”Bult”. De är rutinerade, vågar och kan tugget även i de mest heta situationerna under matcherna. De kan sätta press på både motståndare och domare vilket absolut inte sänker matchens attraktionsvärde, snarare tvärt om.

Ett lag med enbart ungtuppar tenderar att bli likt ett uteställe med 18-års gräns. Mycket snack och inget innehåll.

Alltså, innebandyn behöver konflikter. För vem vill se en boxningsmatch mellan två kompisar? Nej just det! Desto fler ovänner – desto roligare underhållning på arenan och hemma i TV-soffan!
Den här artikeln handlar om: