Vidar Jonsson - nu även damtränare i Pixbo Wallenstam.

Vidar Jonsson coachar Pixbos damer

ANNONS

Kristina Landgren Carestam utropade Vidar Jonsson som en tänkbar kommande förbundskapten på damsidan. Och superligatränaren har faktiskt tjuvstartat en karriär som damtränare. På lördagen står han i båset när Pixbo Wallenstam möter serietvåan Endre.

Då Pixbo Wallenstams damer haft lite strul på ledarsidan har båda herrtränarna (Vidar Jonsson och Mikael Lindqvist) hjälpt till. Både på träning och på match.

- Jag är obesegrad så långt, två matcher och två segrar. Men det är klart, Endre blir mycket tuffare än Karlstad och Huddinge, säger Vidar Jonsson och fortsätter:

- Jag har sagt att jag är tillgänglig så mycket som jag kan. Min roll under match är att coacha spelarna, jag tar inte ut inte vilka som ska spela, det gör Jan Inge Forsberg och Martin Dahlgren. Jag vill inte ha för stor roll heller när jag inte kan spelarna 100 procent men en av mina styrkor som ledare är att få ut mycket av mina spelare.

Men det här med förbundskaptensjobbet då?
- Självklart vore det smickrande att få ha hand ett svenskt landslag. Om jag skulle vara herrtränare och få coacha damerna i landslaget tror jag inte skulle ha någon betydelse.

Endre blir en tuff nöt va?
- Självklart men jag har en ganska naiv inställning när det gäller daminnebandy. Utifrån det jag sett tycker jag Pixbo har ett fantastiskt bra lag. Alla som ska slå Pixbo från och med nu måste göra mycket bra insatser, även Endre.