Andreas Samuelsson fick använda sin målgest även i Mölnlycke när Storvreta vann mot Pixbo Wallenstam.

Storvreta vann trots ”centerkris”

Storvreta kom till spel utan sina tre namnkunniga centrar Mika Kohonen, sjuk, Joel Kanebjörk och Dan Johansson Ändå vann bortalaget komfortabelt med 4-9 i Wallenstamhallen. - Jag tycker det är ett styrkebesked av oss att vinna så klart trots att tre av våra bästa centrar är borta, säger Storvretas Andreas Samuelsson till Innebandymagazinet.se

Pixbo gick inte riktigt att känna igen från tidigare matcher. De var för mycket individuella misstag och hemmalaget hade för dåligt kontringsspel.

Pixbo öppnad bäst i den första perioden och kunde mycket väl ha varit i ledning i första paus. Martin Östholm var het i den perioden men även han sjönk ner i kvalitet allt eftersom.

Andra perioden avgör Storvreta matchen och det var främst genom deras andra femma med Andreas Samuelsson, Mattias Mikulski, Staffan Jakobsson, Joakim Olsson och Fredrik Holtz, femman spelade 4-1 i matchen.

Den avgörande skillnaden var att Storvreta gjorde ett defensivt mycket hårdare jobb, följde sin matchplan och hade Viktor Klinsten i målet som hade en mycket hög lägsta nivå. Matchen var inte så ojämn som siffrorna visar, Storvreta gjorde två mål i tom kasse i slut.

Andreas Samuelsson gjorde sin andra match efter korsbandsskadan som han ådrog sig 4 januari mot Dalen borta. Det syntes ingenting av matchoträning utan han var stekhet hela matchen.
- Det känns otroligt roligt att vara tillbaka, Jag har kört otroligt hårt fysiskt för att komma tillbaka och det har känt förvånansvärt bra. Men jag har haft ett enormt sug för innebandy, och det kanske är det som gör det. Jag är inställd på att det kan komma en svacka men är beredd att köra på stenhårt.