https://static-cdn.esmg.se/4/images/Hampus Dargren_090506.jpg
Hampus Dargren, snyggt värvat av Visby!
Foto: Stefan Lindgren
Övrigt

10 smartaste värvningarna i mellersta ettan

ANNONS

Innebandymagazinet har tagit en titt på hur klubbarna i division I mellersta har lyckats med sina värvningar. Nu har vi sammanställt en lista på de tio smartaste värvningarna hittills. En återvändare från Warberg toppar listan.

Topp-10 (Smartaste värvningarna hittills)
1. Mattias Hasselström, Lidköping (från Warberg IC)
”Längtade hem till trygga Lidköping och blev då den perfekta "gratisvärvningen" för klubben. Har under två år i Warberg varit grym som en center med fart. Speciellt har han visat framfötterna i slutspelen och varit bäst när det gäller. Synd för superligan men perfekt för Lidköping.”

2. Mikael Anderson, Linköping IBK (från Visby IBK)
”Linköping har lyckats med en intressant värvning när man fått klart med måltjuven Andersson. Den högerfattade forwarden har två lysande säsonger bakom sig i Visby. I och med värvningen så visar Linköping att man menar allvar med sin elitsatsning.”

3. Stefan Hedlund, Linköping IBK (Västerås IB)
”En strategisk värvning av Linköping då Hedlund har stor kunskap om innebandyn i länet. Hedlund har också svårslagna meriter som tränare i division I, eller vad sägs om tre raka division I-segrar. Den taktiske tränaren kommer med stor säkerhet vara tungan på vågen för Linköping.”

4. Johan Asmus, Örebro SK (Torshälla IBK)
”I Johan Asmus så får Örebro en riktig ledartyp. Asmus gillar att ta ansvar både på och utanför planen. Han kommer att tillföra en hel del i Örebros offensiv med sin fina spelförståelse.”

5. Theodor Lindberg, Visby IBK (IBF Falun)
”Visby har haft en förmåga att locka duktiga målvakter till Gotland. Nu kommer Theodor Lindberg få en betydelsefull roll eftersom Visby tappar några av sin bästa spelare till hösten. Minns att Lindberg imponerade stort i kvartsfinalserien mot AIK 07/08 men haft svårt att ta förstarollen i Falun.”

6. Ryan Halldén, Lillån IBK (Axbergs IF)
”Halldén har länge vart en av Örebroinnebandyns stora talanger. Men i Örebro SK fick forwarden aldrig den där riktiga chansen. Så förra säsongen spelade han istället i division II-laget Axberg. Får Halldén bara fria tyglar i Lillån så kan han producera en hel del poäng i den gröna tröjan.”

7. David Eriksson, Skoghalls IBK (Lesjöfors/Filipstad)
”Skoghall har gjort en bra värvning när man gjort klart med den U19-meriterade centern David Eriksson. I Lesjöfors hade han den otacksamma rollen som "städgumma" i andrafemman. Används Erikssons spelskicklighet på rätt sätt kommer han att bidra med mycket i Skoghall.”

8. Fredrik Danebrandt, Linköping IBK (Finspång IBK)
”Danebrandt är en av nye tränaren Stefan Hedlunds favoritspelare. ”Dane” är en superseriös spelare som drar med sig sin omgivning. Hans styrkor sitter främst i defensiven och han har dessutom erfarenhet av elitkval”

9. Jacob Kjellman, Karlstad IBF (Skoghalls IBK)
”Högerfattade forwarden Jacob Kjellman har varit en av Skoghalls bästa spelare de två senaste säsongerna. Nu kan Karlstad återförena Kjellman med sina tidigare vapendragare från GS86-tiden.”

10. Marcus ”Hightower”Gustafsson, Lesjöfors/Filipstad (Västerås IB)
”Hightower är en rutinerad division I-center. Han hade två mycket lyckosamma säsonger i Västerås. Det senaste besöket i Västerås blev inte lika lyckat men han kommer att bidra med mycket när han kommer hem till tryggheten i Värmlandskogarna.”

11. Hampus Dargen, Visby IBK (Hässelby)
"En supertalang som bland annat förde Hässelby till guld i J-allsvenskan 2008. Har på grund av en skada stannat i utvecklingen 08/09. Hoppas på nytändning i Visby och här får gotlänningarna en härförare på backsidan.
Den här artikeln handlar om: