Visby kommer ge division I mellersta ett rejält uppsving. Åtminstone publikmässigt.
Foto: Marcus Larsson

Hålla sig kvar räcker för Visby

ANNONS

Visby är en het nykomling i division I. Men också en försiktig sådan. - Vi har minsta möjliga målsättning, att hålla oss kvar. Blir det mer så är det en bonus, säger sportchefen Per Viberg till Innebandymagazinet.se.

Visby följer en fyraårsplan som de satte upp inför den gångna säsongen. Målsättningen för säsongen 2008/09 är då att hålla sig kvar i ettan. Året därpå ska de etablera sig för att säsongen 2010/11 kvala upp i superligan.

- Det är inte klart i vilken serie vi ska spela men de kan inte placera oss i något annat än i den mellersta. Några lag tappar toppspelare till superligan men toppen i ettan är hög. Vi har minsta möjliga målsättning nu, att hålla oss kvar, säger Per Viberg.

Visby hade i år ett publiksnitt på nästan 650 åskådare vilket är högre än ett par superligalag. Per Viberg räknar med att snittet höjs nästa säsong då det blir spel i division I. Föreningen satsar nämligen på att förbättra arrangemanget och att lansera en helt ny hemsida i augusti.

- Jag tror det blir ett uppsving förutsatt att det går sportsligt bra. Nu har vi mött samma lag år efter år och det blir ett lyft när vi nu möter andra lag som Örebro och Karlstad. Jag tror vi kan få 100 till i snitt. Närmar vi oss 750 åskådare är det bra.