Isac Carlsson har fyra guld i Warberg. Ett som spelare (1998), ett som asstränare (2005) och två som huvudtränare (2007 och 2008).
Foto: Jesper Mattsson

Guldtränaren blir utvecklingsansvarig

ANNONS

Isac Carlsson har fått ett nytt arbete. Som utvecklingsansvarig hos Warberg IC. Det innebär dessutom att han nästan blir halvtidsanställd tränare. - Grovt räknat kommer blir det 40 procent som tränare, säger Isac Carlsson till Innebandymagazinet.se.

Det har gått ett par veckor sedan Isac Carlsson vann SM-guld med Warberg och i samma veva slutade som kanslist på Varbergs Golfklubb. Numera arbetar han som utvecklingsansvarig hos Warberg IC.

- Vad det innebär i praktiken ska vi jobba fram efterhand. Nu ligger fokus på att få ihop det med farmarlag och juniorlag. Att vi hittar en bra struktur på de lagen och hittar en röd tråd genom föreningen.

- Vi har en målsättning att få fram fler egna produkter. Det blir väldigt positivt för juniorsidan att vi nu kan erbjuda seniorspel i division II med Warberg IBF, säger Isac Carlsson som med sin tjänst kommer att underlätta sportkommitténs arbete en hel del.

På golfklubben arbetade Isac Carlsson 85 procent. Nu kommer han att jobba 60 procent som utvecklingsansvarig och 40 procent som tränare.

- Det betyder jättemycket. Förmodligen kommer jag att göra ett bättre jobb.

Hur kommer en vecka se ut för dig när säsongen drar igång?
- Som vanligt blir det mycket kvällar och helger, men jag kommer kunna vara mer flexibel. Har vi en måndagsmatch behöver jag inte ta ledigt utan då kan jag styra om jobbet mer.