Kan Järfälla hitta någon ny Fredrik Djurling som numera är en av landets absolut bästa spelare?
Foto: Jörgen Wallinder

Så ska nye tränaren lyfta Järfälla

ANNONS

Unga spelare och publikfriande innebandy. Det är filosofin hos Järfälla med Joachim Borgqvist vid rodret. - Vi ska spela en glad, teknisk och modern innebandy, säger den nye tränaren till Innebandymagazinet.se.

Hos Svenska Innebandyakademin, Borgqvists arbetsplats, lär sig eleverna allt om bland annat teknik och fokus ligger på den individuella utvecklingen. Detta koncept tar Joachim Borgqvist nu med sig till Järfälla. Målsättningen är given.

- Vi ska hitta individuella målsättningar och höja allas lägstanivå, säger han och fortsätter:

- Vi ska spela en gladinnebandy som är kul att titta på. Den ska vara teknisk och modern, där spelare ska kunna spela på alla positioner. En back ska våga flytta fram. Sen ska vi vara kreativa och fantasifulla. Men självklart spelar vi inte bara för publiken.

Joachim Borgqvist vill inte prata om någon målsättning än men helt klart är att Järfälla kommer att genomgå ett generationsskifte.

- Järfälla har alltid varit en förening som tror på unga spelare och i framtiden kommer vi satsa på dem.

Det har varit snack ett tag om att Järfälla ska släppa fram yngre spelare men så blir det aldrig riktigt. Blir det annorlunda nu?
- Klubbar har ofta de ambitionerna men sen gäller det att hitta kortsiktiga resultat också. Nu ska vi kunna slussa in dem och nå resultat. Någon gång måste man ju börja. Men vi ska inte slänga in juniorer hejvilt och riskera allt.