Jonas Adriansson är numera ett namn som motståndarna i superligan hyser största respekten för.

Viktökning bakom framgången

ANNONS

Jonas Adriansson gjorde landslagsdebut den gångna helgen. Hela säsongen har varit en enda lång succé och nu förklarar han varför. - Jag har gått upp tio kilo sedan i fjol. Nu är jag mer stabil, säger han till Innebandymagazinet.se.

I fjol: En talangfull junior som kämpade för att få speltid. I år: En nyckelspelare som hyllats och fått chansen i landslaget. Ja, det har varit två vitt skilda säsonger för Jonas Adriansson.

- I början av säsongen när det gick bra för laget gick det bra för mig. Sen var jag mindre bra när vi hade vår svacka. Spelet i slutspelet är jag väldigt nöjd med. Det är nog det bästa jag spelat, summerar 19-åringen och förklarar skillnaden mot i fjol:

- Jag har gått upp tio kilo, förut var jag väldigt lätt. Nu är jag mer stabil och ramlar inte lika enkelt. Jag har blivit snabbare och är mer rutinerad. Jag har också fått tillbaka glädjen. I fjol var jag trött på innebandyn. Nu är det bara roligt.

Trots succén säger sig Jonas Adriansson inte ha fått anbud från några andra klubbar utan han blir Falun troget i minst två säsonger till då kontraktet går ut.

- Jag trivs bra. Nu har vi kört igång igen också, med fys. Det känns väl okej, fys är ju inte lika roligt som att spela innebandy.