Simon Nilsson och Daniel Falk är två av Sveriges största backtalanger. Nästa säsong spelar de i Warberg.
Foto: Magnus Holmgren / Mathias Johansson

Föryngring på Warbergs backsida

ANNONS

Mathias ”Bult” Larsson slutar. Nu är det även så gott som klart att Staffan Simonsson lämnar Warberg. Tur då att ersättarna redan är värvade. - Jag tror de kliver in relativt omgående, säger tränaren Isac Carlsson till Innebandymagazinet.se.

Det är inte att överdriva om man beskriver det som sker på backsidan i Warberg som ett generationsskifte. Två spelare som passerat 30-årsstrecket slutar och två spelare i 20-årsåldern kliver in. Simon Nilsson, född 1989, från Färjestaden och Daniel Falk, född 1988, från Karlstad. Båda kan också användas uppåt i banan med har värvats in som backar.

- Det är en föryngring som heter duga. Jag tror de kliver in relativt omgående. Simon har ju redan superligarutin också. Vi har även Jocke Hansson som varit med i tre år nu. Han har fått mer och mer speltid och är nu redo att kliva in ordentligt, säger Isac Carlsson.

Det spekuleras i att flera av de äldre spelarna ska lämna Warberg. Såsom Staffan Simonsson, Karl-Johan Karlsson och Mikael Holmer.

- Vi räknar inte med dem. Blir någon kvar är det bra. Det verkar som att Staffan slutar. Klubben kan inte motsvara hans krav. När det gäller Kalle och Holmer är inte det sista ordet sagt.

Framåt är det redan klart att Christian Kjellman, född 1985, förstärker.

- En väldigt bra målskytt. Jag tycker också mig se att han har tempot för superligan i kroppen. Han är kvick och spelar mycket på ett tillslag.