Innebandymagazinet.se rapporterade live från den mycket underhållande Ligacupfinalen i SkyCom Arena.

Pixbo vann finalen i Ligacupen

Pixbo Wallenstam är ligacupmästare 2008. Efter en mycket spännande final kunde Christoffer van Manen avgöra i förlängningen. Här har du finalen - minut för minut!

Pixbo vann en mycket dramatsik match. Och blir första lag att vinna Ligacupen!

Förlängningen:
2.00 7-8! Christoffer van Manen hjälte! Slog in bollen efter ett par skott.
1.35 Matthias Hofbauer river åt sig bollen och kontrar, lågt skott. Målvakten räddar.

0.27 Möllersten nära att bli hjälte på distansskott. Hörnkvist räddar, Delborn retur men inte mål.

0.01 Speakern eldar på publiken, som lever om. Nu är sudden i gång.

3:a perioden:
20.00 Slut på tredje. Skott: 7-8. Totalt 7-7 i matchen. Nu väntar 10 minuters sudden, om mållöst straffar.

19.41 Hallen kokar! Hawaii-spel.

18.57 7-7 Matthias Hofbauer kvitterar. Vilt jubel. Assist Peder Bodén, som är het som ett strykjärn.

18.27 Powerplay, och bra frislagsläge. En massa strul. Peder Bodén skjuter men Jurkiewicz räddar på nytt.

18.27 Kalabalik framför Pixbos kasse. Dalen vansinniga. Massor av chanser för Lindgren bland annat. Utvisning Pixbo, van Manen!

17.23 När man pratar om det. Långskott nära att resultera för Dalen.

17.14 Dalen har inget just nu.

16.14 Zorrofint Runnestig. Ytterst nära mål, men utanför bortre stolpen.

15.41 Jalava gör en stormatch. Tänk att han lirat i fyran under stora delar av säsongen.

14.45 Oj, vad Pixbo försöker dra ner på tempot.. Sallén ska ha en ass på senaste målet.

13.15 Dalens första skott på mål i den här perioden. Nu har hemmalaget gått ner på två femmor. Toppar laget, försent?

12.41 6-7 Andreas Berntssons tredje kasse. Studsar ut en boll centralt och han nyper till direkt. Löjligt enkelt, ser det ut som. Vilken vändning.

12.06 Ganska väntat mål och väntad målskytt. Runnestig har varit stark. Oroligt i Dalen, som tappat allt och knappt haft ett skott på mål i denna period.

12.00 6-6! Pixbo tillbaka. Daniel Johansson får iväg skott i slottet. Runnestig tar returen.

11.29 Bra tryck Pixbo och ett par lägen. Hörnkvist räddar. Mycket runt, runt.

10.10 Isaac Rosén nere på marken, skadad? Reser sig och linkar ut, Patrik Lundström utvisad två minuter. Powerplay Pixbo.

9.26 Märklig situation. Runnestig sköt samtidigt som avblåsning för målbur ur läge. Han tycker han sköt den innanför målområdet och därmed mål men domarna håller inte med.

8.37 Jalava bryter in på mål men får bollen lite långt ifrån sig.

8.20 Det är match igen, men lite mer stängt spel.

7.18 6-5! Reducering Andreas Berntsson, hans andra. Står inne i boxen och rakar in den. Quist passar från position bakom kassen. Lite för enkelt.

6.57 Sundelin lägger fram pass på Peder Bodén som slänger en enhandare, utanför.

6.00 Dalen har tappat en del, inte lika offensiva.

4.56 Mer rörelse i Pixbo nu. Dahl och Quist försöker vara mer med i spelet.

4.00 Ett par halvchanser från Pixbo som lassar mot kassen.

3.13 Tempot är lägre. Men nu försöker Pixbo gå upp och stressa Dalens backar.

2.16 Jalava skjuter utanför, ofarligt. Inget annat har hänt.

1.13 Christoph Hofbauer rivs ner i vänsterhörnet offensivt. Inget farligt händer på frislaget.

00.01 Tredje perioden i gång.

2:a perioden:
I periodpausen: Bröderna Samulesson från Granlo (Johan och Anton) presenteras som nya Dalenspelare. De ansluter i sommar med varsitt tvåårskontrakt.

20.00 Andra perioden slut: Skott, 6-9 men i mål 3-2 till Dalen. Totalt alltså 6-4. Dalen är lite bättre, stressar och ställer om blixtsnabbt. Flera snygga dalenkassar. Men Pixbo är inte dåliga. Fortfarande öppet, Runnestigs insats på slutet var strålande, så iskallt. Robban Holmgren har ersatt Robin Nilsberth bredvid Dysli.

19.30 6-4! Zorromål av Runnestig! Vid vänstra stolpen får han tid, ett snyggt underkast. Viktigt för Pixbo. Ass Dahl.

18.37 Fysiskt spel, men inte mycket till chanser. Dalen stressar Pixbo högt upp.

16.11 Några chanser åt båda hållen inom loppet av en minut. Närmast var Carlbom som drog runt och la backhand utanför, vid vänstra stolpen.

15.44 Robban Olsson, Berntsson och Isaac Rosén ihop. Pixbo går på två linor.

14.26 Pixbo kastar om i kedjorna. Delborn, van Manen och Jalava till exempel.

13.25 Ingen riktig målchans för Pixbo i pp. Sökte Östholm hela tiden men fick inget läge.

12.40 Dåligt powerplay av Pixbo så långt.

11.25 Utvisning Dalen! Zürcher som passade snyggt till Kronberg åker ut för upprepade förseelser. Pixbos chans att komma in i matchen?

11.18 Problem med ljustavlan. Det står fel resultat där.

10.33 Timeout Pixbo.

10.33 6-3! Ketil Kronberg, väggspel med Zürcher. Bollen ser ut att studsa på mattan (ojämnt på linjen) och upp på klubban.

10.30 Lite mer avvaktande just nu.

9.07 Runnestig springer in med bollen längs kanten, in på mål och får in den i mål. Stökig situation, domarna dömmer frislag Dalen.

8.07 Hörnkvist plockar boll som håller på att gå in i krysset. Klistrar.

7.28 5-3! Ombytta roller. Peder Bodén slår till direkt, efter att Lindgren lagt en diagonalare.

6.42 Delborn försöker på vänstra stolpen men Hörnkvist täcker upp. Farligt.

5.49 Spel igen. Men inget händer...

5.30 Avbrott i spelet, sargproblem.

4.49 4-3! Johan Lindgren, grymt mål. Peder Bodén passade snabbt fram till Lingon som var nära mål, vänstra stolpen. Backhand, bortre krysset. Drömmål!

4.40 Möllersten kan spela. Bra för Pixbo som Har Ågren och Dahlgren borta.

4.07 Dalen står och sover när Pekka Jalava drar snabbt skott efter avblåsning. Högt över dock.

3.25 Möllersten reser sig. och spelet fortsätter.

3.25 Pixbobacken Jon Möllersten bryter kontring men blir skadad samtidigt. På mittplan, verkar vara ryggen.

2.11 Peder Bodén pigg och skapar oro i sitt förra lag Pixbo. Skott som Jurkiewicz tar.

1.38 3-3! Kvitterat. Martin Östholm igen. Pixbobacken trampar in centralt från sin högerkant och skjuter ett skott i krysset. Starkt. ass Runnestig.

1.12 Innebandymagazinet.se pratade med båda lagen innan match. Det är två vinsthungriga lag. Matchen betyder mycket.

0.01 Matchen igång igen.

0.00 3 548 åskådare. Ett bra tryck, nu börjar andra!

1:a perioden:
20.00 Första perioden är slut. 11-8 i skott. Händelserikt värre har det varit. Böljande spel, men det mesta och bästa till Dalen. Matthias Hofbauer ser ruggigt pigg ut. Fredrik Hörnkvist borde ha tagit Pixbos andra mål, men 3-2 speglar matchen okej.

19.26 Alex Bodén tar fart på vänsterkanten. Går fort men springer rakt in i Jurkiewicz.

18.53 3-2 Patrik Lundström tar fart på vänsterkanten söker sig utåt och avlossar skott från dålig vinkel. Jätteskott i mål. Överraskande initativ. Wallgren får ass men detta var helt Lundströms mål. Berntsson kom inte ut tillräckligt för att täcka undan.

18.07 Runnestig försöker lyfta in den när han smyger fram längs förlängda mållinjen på högersidan. Men över.

16.05 Isac Rosén framme på ett skott som dansar på (eller över?) Hörnkvists mållinje. Pixbospelarna jublar och vänder hemåt men domarna viftar avvaktande. På kontringen efter är Dalen nära att göra mål.

15.41 2-2 Andreas Berntsson skjuter halvdant skott som Hörnkvist inte kan hålla. Centralt i banan. Målvaktstavla?

13.41 2-1 Schweiziskt samarbete. Matthias Hofbauer lysande passning backhand, när han snurrar ordentligt. Dysli rakar in bollen i mål från slottet. Snyggt!

13.13 Dalen trycker på. Kronbergs femma försöker. Skott Lundström utanför.

11.54 Hettar till framför Dalens kasse när Pixbo försöker.

11.03 Långsidorna försöker få igång varandra med ramsor. Publiken har börjat bra.

9.55 Dalen har initativet. Bra tempo i matchen.

9.23 Backskott Wallgren. Jurkiewicz med benparad.

8.37 1-1 Kvitterat. Peder Bodén gör sin vanliga snurrfint på vänsterkanten och rycker loss, bakom kassen hittar han Andreas Carlbom framför. Mål i powerplay.

8.16 Jurkiewicz storspelar i Pixbokassen.

7.10 Quist utvisad istället. Powerplay Dalen.

6.54 Andreas Carlbom lägger straffen. Går sakta mot mål. Lägger den på höger stolpe. Jurkiewicz räddar med axeln. Följsamt.

6.54 straff dömd till Dalen. Peter Sundelin rivs ner av Quist. Tveksamt!

6.30 Böljande inledning i bitvis bra tempo. Dalen har haft flest chanser hittills, nu sköt Peder Bodén utanför.

5.44 0-1 Martin Östholm i pp. Backskott från jättetalangen. Pixbo leder. Quist passade. Skön revansch för Östholm som varit skadad under stora delar av säsongen.

5.26 Nilsberth två minuter, efter tackling på Runnestig vid sargen. Otillåten trängning. Powerplay Pixbo.

4.50 Matthias Hofbauer nästan fri men kom aldrig till riktigt avslut.

4.15 Friläge lillebror Hofbauer men Jurkiewicz räddade med handen.

3.12 Quist visar stort spel i början. Delborn fick passen, men sköt täck och utanför.

2.37 Avvaktande spel. Men aggressivt, båda lagen vill vinna det känns lång väg

1.34 Christoph Hofbauer skjuter på täck.

0.36 Quist i en raid på kanten men passningen bröts.

00.01 Matchen igång

19.10 Line up, Dalen: Fredrik Hörnkvist, Patrik Lundström, Mattias Wallgren, Ketil Kronberg, Alexander Bodén, Michael Zürcher.

19.08 Line up, Pixbo Wallenstam: Christian Jurkiewicz, Henrik Quist, Daniel Dahl, Pekka Jalava, Robert Olsson, Henrik Delborn.

19.06 Nationalsång.

19.05 Nu kommer spelarna in på banan. Det är fullt ös i SkyCom Arena, snart börjar det!