https://static-cdn.esmg.se/4/images/Alligator nyförvärv_07.jpg
De tre svenskarna Stefan Smedberg, Johan Anderson och Klas Nordin får ytterligare en svensk med sig i sitt lag, Jonas Berggren. På bilden syns också Martin Ostransky.

Årstaback klar för Alligator Malans

ANNONS

Han går från spel i ett lag i botten av division I till att flytta till ett av de bästa lagen i Europa, Alligator Malans i Schweiz. - Jag kunde helt enkelt inte tacka nej, säger Årstabacken Jonas Berggren som ansluter till sitt nya lag under onsdagen.

Det var för ett par veckor sedan som Alligator Malans hörde av sig. I fredags blev det klart med övergången.

- Det ska bli jätteintressant och spännande, men självklart skulle jag inte ha gjort så här om Årsta riskerat att åka ur serien eller haft chans att gå upp, säger Berggren till Upsala Nya Tidning.

Han kommer att bli klubbkamrat med den före detta Storvretaspelaren Johan Anderson och Klas Nordin tidigare Örnsköldsvik. Men han känner ingen press på sig.

- Nej, det ska bara bli kul, även om jag egentligen inte vet så mycket om laget. Men jag tror att vi har en chans att vinna ligan, säger Berggren som tror att pressen på honom är stor.

- Kommer man som svensk till Schweiz förväntar sig nog folk att man inte ska vara helt osynlig. Jag får nog dra ett ganska tungt lass, avslutar Berggren.