Kommer Visbys stekheta forward Tommy Bolin skjuta Visby vidare till en historisk prestation ikväll?

17 april kan bli ett historiskt datum för Visby

Ikväll har Visby chansen att gå upp till SSL för första gången någonsin och man är bara 60 minuter ifrån att nå sina drömmar mål.

För fyra år sedan flyttade en då 20-åring från Stockholm till Visby med en dröm om att få vara med och spela upp Visby IBK till Superligan. Idag är Tommy Bolin bara 60 minuter och en seger ifrån sina drömmars mål.
- Jag har väntat på den här matchen sen jag flyttade hit. Nu ska vi bara njuta, säger Bolin till Innebandymagazinet.

Det var dock Thorengruppen som började kvalspelet bäst och Umeålaget vann övertygande med 9-5 i första matchen. Den andra matchen vann Visby hemma inför 1398 fanatiska hemmafans som jublade högt när Markus Jovic satte det avgörande 6-5 målet. I den tredje matchen låg Visby under med 5-1 men Visby vände och kvitterade till 5-5 med cirka en minut kvar att spela. Stor matchhjälte blev Bolin som gjorde Visbys tre sista mål under ordinarie matchtid innan han också satte Visbys sista straff efter en mållös sudden.
- Jag tycker att matchbilderna har varit relativt lika bortsett ifrån vår förstaperiod i match 1. Vi växer in i matcherna sakta men säkert. Vi vet att vi är starkast när det skall avgöras.

Bolin har verkligen klivit fram i kvalet och visat att han kan leverera mål när det som mest behövs. På de 5 första kvalmatcherna har han stått för 10+2.
- Har väl haft ungefär samma poängsnitt säsongen igenom men jag gillar när det är tighta tuffa matcher där det står mycket på spel.

Vad talar för att ni blir historiska ikväll och går upp till SSL?
- Det som talar för oss är ett fullsatt ICA Maxi Arena, och att vi har fler matchvinnare.

Matchen börjar 19.00 och det är redan lapp på luckan. Intresset för matchen har varit så stort att Visby fått fått fråga räddningstjänsten om lov att ta in mera publik. De fick lov att ta in 1800 personer och alla biljetter är redan slutsålda.