Örnsköldsvik kommer med största sannolikhet att åka ur SSL efter dagens förlust.

Så slutade damernas SSL-matcher i omgång 24

Fredagen bjöd på 6 matcher i damernas SSL och omgången bjöd på en hel del dramatik.

Under fredagskvällen spelades omgång 24 klart i damernas SSL och det var 6 matcher som stod på menyn.

Pixbo-Göteborg 4-3 sd

Göteborg tog sina första poäng sedan 28 oktober 2018 men inkasserade ändå lagets 19 raka förlust efter att man släppt in sitt nionde mål för säsongen i sitt egna powerplay. Men tack vare poängen är det fortfarande bara fyra poäng upp till säker mark när det återstår två omgångar.

Warberg-Malmö 2-6

Ellen Rasmussens formtopp håller i sig och hon håller på att skjuta Malmö till slutspel på egen hand. Idag låg hon bakom fem av Malmös sex mål. I och med segern så närmade sig Malmö Dalen som ligger på åttonde plats. Det skiljer bara en poäng mellan lagen nu och i nästa omgång möts de. Warberg kunde ha säkrat nytt kontrakt idag men istället åkte man ner en placering och ligger nu precis över nedflyttningsstrecket, fyra poäng bättre än Göteborg.

Karlstad Jönköping 6-7 sd
Karlstad såg ut att gå mot en kassaskåpssäker vinst och ledde med 6-2 i slutet av andra perioden. Men Jönköping med Felicia Glad i spetsen ville annorlunda och vände på steken med 4 raka mål innan man tog extrapoängen 3 minuter in i sudden. En tappad ledning som kan bli dyrköpt för Karlstad som hade säkrat nytt kontrakt om de hade vunnit.

Endre-Täby 6-7
Precis som i matchen ovan så hade Täby en 6-2 ledning i samma slutminut av andra perioden som Karlstad hade. Men Endre hade inte lika stark spurt som Jönköping och kom aldrig närmre än 6-7 efter Sara Steens reducering med två minuter kvar. En seger som betyder att Täby säkrade en toppfyra placering och att Endre säkrade femte platsen.

Västerås Rönnby-Mora 6-11

Anna Wijks tre assist innebär att Morastjärnan utökade assistrekordet på en säsong till 56 assist just nu när det återstår två omgångar. Moras seger innebär att man säkrat en topptre placering och att man med största sannolikhet kommer sluta tvåa. För Rönnbys del innebär poängtappat att man fortfarande ligger kvar precis bakom Jönköping i tabellen på en sjunde plats och det kommer bli en kamp mellan Rönnby och Jönköping vem som kommer sluta sexa respektive sjua.

Örnsköldsvik-Sirius 0-7

Lovisa Åströms succé fortsätter i Sirius. Nyförvärvet från Strömsbro gjorde hattrick i sin fjärde SSL-match och hon har nu gjort 5+2 på sina fyra matcher för Sirius. Segern betyder att Sirius fortfarande har en teoretisk chans att nå slutspel och drömläget för dem är att Malmö vinner i sudden mot Dalen på söndag. För Örnsköldsvik innebär förlusten att man i teorin har åkt ur SSL. De måste vinna sina båda matcher samtidigt som Karlstad eller Warberg förlorar båda sina matcher plus att Örnsköldsvik måste ta in runt 50 plusmål.