Vi tar en titt på vad som hände i den sjunde omgången av herrarnas södra allsvenska

Lillån IBK - FBC Lerum 8 - 4
Strängnäs IBK - Fagerhult Habo IB 7 - 6
Craftstadens IBK Oskarshamn - Karlstad IBF 4 - 3
1 december 16:00 Onyx IBK - Warberg IC

Tuff och viktig bottenkamp mellan de båda nykomlingarna Lagan och Åby där Lagan till slut kunde stå som vinnare. Lagan 20-åring Isak Adolfsson fortsätter att imponera och efter två nya poäng här ligger han på en åttonde plats i poängligan. En bra prestation med tanke på att Lagan ligger i botten. Som vanligt har nykomlingarna svårt att hävda sig i söder (alla tre åkte ur ifjol) just nu parkerar tre av fyra på nedflyttningsplats där Lagan nu ligger bäst till efter helgens första historiska seger i allsvenskan. Åbyspelarna har nog drömt mardrömmar om inledningen på tredje perioden där man tappade in tre mål på lika många minuter.

I klippet ovan kan ni se Lagans tre snabba mål

Lillån skiljer sig ur mängden då det faktiskt är en nykomling som gjort bra ifrån sig i söder. I helgen mötte man Lerum som även dem är nykomlingar. Lillåns ryck kom efter sex minuter i andra perioden då man gick från 2-2 till 7-2 på 16 minuter. Lillåns radarpar Lukas Edholm och Aron Ohlsson fortsätter att imponera och driva Lillån framåt. De gjorde fem poäng tillsammans och just nu ligger de nia och tia i poängligan.

Toppmötet mellan Strängnäs och Fagerhult Habo såg länge ut att bli en enkel seger för hemmalaget som ledde med 4-1 efter första halvan. Men Fagerhult vände på steken med fem raka mål. Dock så hittade Strängnäs styrkan att vända tillbaka med tre raka mål de sista tio minuterna. Strängnäs 18-åriga nyförvärv från Warberg, Adam Nilsson avgjorde med dryga två och en halv minut kvar. Herr Nilsson hade en bra dag på jobbet med fyra poäng.