Malte Lundmark och Emil Ruud får förtroendet tillsammans även i U19-landslaget, med RIG:s Albin Hedstål som center.
Landslaget

Sveriges U19-herrar vann mot Rotebro

9-6 blev slutresultatet efter att Sverige fått in två stekheta formationer till andra halvan av matchen.

Sveriges U19-herrlandslag har tillbringat de senaste dagarna i Uppsala och IFU Arena och på söndagen avslutade man lägret med en träningsmatch mot herr1an-laget Rotebro. Matchen spelades i 4x15 minuter där landslaget delade upp truppen i två delar som spelade varsin halva.

Filip Eriksson

Sverige straffades hårt inledningsvis av Rotebro som var starkast både målmässigt och spelmässigt i början. Ledningsmålet fick man tidigt, varpå man gjorde 0-2 i powerplay och 0-3 på frislag. Blågult ryckte dock upp sig och efter två perioder var ställningen 3-4.

Malte Lundmark

Flera välkända namn tog klivet in på planen efter halva matchen med pigga ben och såg till att Sverige tog över spelet mer och mer. Bra målvaktsspel från Kalle Lundgren i kombination med fint samspel i offensiven satte stopp för Rotebro som trycktes längre och längre bak i banan. RIG-radarparet Hampus Ahrén och Victor Wettergren har hittat en bra tredjelänk i Helsingborgsspelaren Fredi Petersson och det ser mer och mer ut som en VM-formation. Så även kedjan med Örebroprodukterna Malte Lundmark och Emil Ruud som känner varandra väl, ihop med centergeniet Albin Hedstål.

Bland annat stod Ahrén-femman för två snygga mål genom frislagsvarianter. Ruud och Lundmark hade bud på många mål och den senare var den som satte spiken i kistan till slutresultatet 9-6 i öppen kasse.