Anna Wijk gav Mora ledningen i den femte avgörande semifinalen mot Täby.

Mora är klara för sin femte raka SM-final

Precis som förra säsongen var det Mora som drog längsta strået i den femte och avgörande matchen mot Täby.

KAIS Mora tryckte plattan i mattan från start i den femte och avgörande semifinalen mot Täby. Två ramträffar i första bytet vittnade om vad som komma skulle. Mora gick från första perioden med en 2-0 ledning och båda målen kom till på grund av Moras höga press som Täbys backar hade stora problem med.
- Vi har bra fart och intensitet, vi vinner många bollar i vår press och vi tar mycket avslut så det känns bra men vi kan bli bättre, sa Moras Anna Wijk till Cmore i pausen.

I andra perioden matchade Täby in sin förstafemma mycket mer och det gjorde att man tog över bollinnehavet men när bollarna skulle sättas missade man mål eller så var Amanda Hill i vägen. Periodens enda mål gjorde My Kippilä fram till 3-0. Täbys hetaste spelare i andra perioden var Louise Wickström som visade vägen med frenetiskt jobbande.
- Vi är bättre i andra men behöver lite mer jävlar anamma och visa med lite mer styrka att vi vill vinna matchen, sa Wickström i pausen.

I tredje perioden flyttades Julia Croneld upp till förstafemman och byte plats med Matilda Sjödin. Ett lyckat byte som gjorde att Täby fick momentum och började äta sig ikapp. Efter sex minuter reducerade Jennifer Stålhult till 3-4 och sedan hade Stockholmarna bud på flera mål men det blev Mora som gjorde viktiga 5-3 i powerplay. Anna Wijk satte sedan 6-3 och Jessika Eriksson rullade in 7-3 och fixade Moras femte raka SM-finalbiljett.