Martin Glimberg stod för ett hattrick mot Helsingborg

Martin Glimberg sköt Jönköping närmare slutspel

Nykomlingarna Jönköping tog en viktig seger och nu är man inte långt ifrån en slutspelsplats.

Åtta poäng skiljde det mellan Helsingborg och nykomlingarna Jönköping till skåningarnas favör men det syntes det inte mycket av när lagen möttes. Det var en jämn match över tre perioder där lagen turades om att ha ledningen i matchen. I slutet av andra perioden kvitterade Martin Glimberg till 3-3 med sitt andra mål för dagen efter en snygg uppspelsvariant. När sedan Glimberg fastställde sitt hattrick i tredje perioden betydde det 5-3 för smålänningarna och det var ett mål som smålänningarna trodde räckte till seger. Men så blev det inte för Andres Lindholm ville annat och han gjorde två mål i sex mot fem spel och kvitterade till 5-5 och matchen gick till sudden.

I sudden avgjorde Jesper Ekström för hemmalaget efter pass från tremålsskytten Martin Glimberg.