Välfyllda läktare där publiken bjöds på totalt sju mål.

Skrällen! Nykomlingen vann i nya superarenan

Premiärfesten i Gavlehovshallen blev inte som hemmalaget tänkt sig.

1 216 åskådare såg premiären i allsvenskan norra, vilket också var debut för Gävle i nya arenan i seriesammanhang. Men det topptippade hemmalaget stötte på tufft motstånd. Nykomlingen Hagunda bad inte om ursäkt för sig själva och satte full fart från start. Inom loppet av 20 sekunder kom både 1-0 och 2-0 till gästerna i mitten av första perioden när bröderna Hast, Fredrik och Mikael, stod för varsitt mål. Gävle kvitterade kort därefter genom Adam Lundgren innan Hagunda ökade på till 3-1. En ny reducering genom Alexander Larsson gjorde att ställningen var 3-2 efter första perioden.

Andra perioden skulle bli betydligt mer målsnål. Landslagsmeriterade Andreas Dahlkvist var den enda som hittade rätt, dryga 11 minuter in, vilket betydde att det var helt öppet inför sista perioden. Även där skulle försvarsspelen vara täta åt båda håll men gästande Hagunda fick sista ordet. Fredrik Hast kunde på passning från Martin Holm göra sitt andra mål för dagen och blev därmed matchvinnare.

Matchfakta: Gävle-Hagunda 3-4