Therese Karlsson var ett ständigt hot framför Täbys mål igår. Hela 6 mål blev det till slut.

Fjärde raka finalen för Mora

Det är fjärde året i rad som Mora är i final och det är andra avgörande semifinalen på rad som Therese Karlsson avgör.

Therese Karlsson hade stor show i den femte och avgörande finalen igår. Hon började matchen helt okej men under matchens gång växte hon ju tightare det blev. Efter en mållös första period kvitterade hon ställningen i början på andra. I tredje perioden när Täby tryckte på som mest växte Karlsson som ett crescendo i ödessymfonin. På fem minuter och 40 sekunder gjorde hon fyra mål och tog Mora från 2-1 till 6-1. När hon sedan rullade in 8-2 i tom kasse var Täbys ödes förseglat och de får vänta ett tag till på sin första SM-final.
- Det är helt galet, det är magiskt att gå in och göra sex mål i en helt avgörande match. Man tror inte det är sant faktiskt, sa Moras tränare Noél Alm Johansson till Sportbladet efter matchen.

Karlssons show ledde laget till deras fjärde final på raken och i finalen väntar IKSU. Ett IKSU som Therese Karlsson slog ut i den fjärde semifinalen förra säsongen genom att sätta den avgörande straffen.
– Hon är en spelare som stiger fram i de här lägena. Dessutom en spelare från Mora som varit här i hela sitt liv, fortsätter Alm Johansson sitt beröm.