Täbys Jennifer Stålhult var i händelsernas centrum med ett mål, en missad straff och en orsakad straff.

Täby kvitterade till 2-2 i matcher

Den fjärde semifinalen mellan Täby och Mora följde det invanda mönstret. Lagen har vunnit sina hemmamatcher och den femte matchen spelas i Moras.

Martchserien mellan Mora och Täby har följt ett mönster i de tre första matcherna och de är att det är hemmalaget som vinner med två mål. Inledningen på den fjärde matchen bekräftade regeln då Täby tog ledningen med 2-0 efter första perioden efter mål från Jennifer Stålhult och Louise Wickström. Siffrorna kunde varit större för hemmalaget om inte Amanda Hill i Moramålet storspelat.
- Vi är inte med från start och vi är alldeles för passiva sa Anna Wijk i första pausen till Cmore.

I andra perioden får vi se en total scenförändring och det är Mora som är det aggressiva och spelförande laget. Hemmalaget är under långa stunder helt paralyserade och det släpper inte förens i mitten av perioden. Turligt nog för Täby lyckas bara Mora göra ett mål under inledningen av perioden och det stod Elin Reinestrand för redan efter 22 sekunder.

Andra halvan av mittperioden är desto jämnare och då turas lagen om att föra befälet. Täby får ett bra läge att utöka ledningen på straff men Jennifer Stålhult lyckas inte överlista Hill i målet. Stålhult är sedan inblandad i ytterligare en straffsituation men då är hon förövaren istället för offret när hon bryter en passning med högklubba. Men Anna Wijk lyckas inte sätta straffen i mål även att hon lurade Emelie Frisk i målet. Skottet tar i insidan av ribban men Wijk får revansch i efterföljande powerplay när hon kvitterar till 2-2 vilket också blir resultatet efter två perioder.
- Vi är lite efter jämfört med första perioden men vi ska definitivt snäppa upp oss inför tredje, sa Täbys Jennifer Stålhult till Cmore efter andra perioden.

I tredje perioden så började Täby riktigt bra och efter cirka fyra minuter i sista perioden gör Erika Palmeby sitt andra mål för säsongen som betydde 3-2 till Täby. Trots bra Mora press och tre ribbskott lyckas Täby hålla undan och bekräfta regeln med en hemmaseger även om man inte kunde vinna med två bollar denna afton.
-Vi kom inte ut tillräckligt bra i första perioden och sedan tar vi över matchen och vi har mest lägen men vi lyckas inte avgöra. Vi får tänka till och avgöra i femte istället, sa Moras tränare Noel Alm Johansson till Cmore efter matchen.