Storvreta vann den målrika matchen mot Falun.

Målfest när giganterna möttes

De senaste årens SM-vinnare drabbade samman i vad som blev en riktig målfest i JALAS Arena.

Det blev en riktig målfest när Falun och Storvreta drabbade samman under lördagskvällen. Båda lagen visade direkt att man inte tänkte vika en tum ute på banan och det var både målrikt och fullt av fysisk kamp. Storvreta startade bäst och tog ledningen två gånger om i första perioden innan Falun trampade igång ordentligt och satte tre raka mål vilket gav Falun en 4-2 ledning när första pausen inleddes i JALAS Arena.

Andra perioden fortsatte i samma rasande tempo och båda lagen skapade läge på läge. Falun kunde utöka på sin ledning till 6-3 innan Storvreta reducerade två gånger om till 6-5, ett helt öppet resultat inför sista perioden och publiken i Falun hade så här långt verkligen fått valuta för entrépengen.

Storvreta kom ut och rivstartade slutakten och gjorde två snabba mål vilket gav gästerna från Uppsala återigen ledning i matchen. När publiken sedan satt och väntade på en kvittering lyckades Robin Nilsberth på lite slumpmässigt skjuta in ett långskott från halva planen och när Jesper Berggren sedan utökade Storvretas ledning till en tremålsledning kändes det som att luften gick ur Falun lite. Berggren passade sedan på av bara farten att göra sitt andra och tredje mål vilket fastställde ett 6-11 resultat till Storvreta.