Det var svårt att skilja de båda lagen åt och det krävdes sudden för att kora en vinnare.

Sirius tog suddenseger

Matchen mellan Dalen och Sirius blev en jämn historia där bortalaget avgjorde i sudden.

Första perioden bjöd på en del målchanser åt bägge håll. Spelet var snällt och utan speciellt mycket känslor eller närkamper. Sirius fick genom en hel del skott men antingen var de mitt i Måns Parsjö-Tegnérs magplatta eller så gjorde densamme fina räddningar. Dalens chanser var farligare. 1-0 kom i den femtonde minuten då Johan Eriksson snyggt friställde Alexander Bodén som fick öppet mål. Några minuter senare bjöd Bodén tillbaka när han spelade fram Eriksson som la upp 2-0 i krysset

I andra perioden var Sirius det bättre laget, både spelmässigt och målmässigt. Man tog fler offensiva initiativ samtidigt som Dalen blev passiva. 2-1-reduceringen kom efter sju minuter då Mattias Jansson satte sin egen retur. Efter det hade Sirius många chanser att kvittera men Parsjö-Tegnér stod i vägen för det mesta.

Tredje perioden hann bara bli 29 sekunder gammal då Sirius kvitterade genom Johan Eriksson. Perioden blev också den spelmässigt jämnaste. I sjunde minuten kom Dalens Patrik Rokka loss och tog avslutet själv och gjorde 3-2 till Dalen. Sirius jagade kvittering och när två minuter återstod tog man ut målvakten och lyckades då kvittera genom Peter Berlin.

I förlängningen hade båda lagen chanser att avgöra, spelet böljade fram och tillbaka. Bobby Edberg fick träff från nära håll och kunde plocka hem bonuspoängen åt Sirius.