Helsingborg tog tre viktiga poäng i matchen mot Warberg.

Kohonen nådde 1000 poäng när Helsingborg vann

Dags för Svenska Superligans 22 omgång mellan Warberg och Helsingborg. Ett hett västkust möte som bäddade för en riktigt bra innebandymatch.

Period1:
Matchen börjar rätt så försiktigt då båda lagen inte vill släppa dit något onödigt och skapar halvchanser framåt. 07.23 in i första perioden tvingas Linus Nordgren sitta av 2 minutersutvisning p.g.a. slag, och Warberg får chansen i powerplay. Warberg hittar några bra lägen att skjuta på, men desvärre träffar inte skotten mål. Första perioden slutar mållöst.

Period2:
Andra perioden startar och båda lagen visar upp en bra attityd och vilja ute på planen. Helsingborg startar perioden bäst med mest fart och skapar några chanser där det 9 av 10 fall brukar bli mål. Warberg gör både 1-0 (tid 09.52) och 2-0 (tid 10.38) snabbt efter varandra där Mattias Kongstad gör första målet och Robin Blåberg det andra. 12.42 gör Helsingborg sitt reduceringsmål, där Mika Kohonen (fullbordar sin milstolpe med 1000 poäng) vinklar ut den till Daniel Johnsson som skjuter och får in den lite turligt bakom Svedin i målet. Warberg gör ett viktigt 3-1 mål precis innan periodpausen återigen av Robin Blåberg.

Period3:
Tredje perioden startar med att Warberg spelar numerärt underläge, där Helsingborg tar chansen och reducerar till 2-3, genom Linus Nordgren. 03.39 så utökar Mattias "Kongo" Kongstad ledningen för sitt Warberg, som kopplar återigen greppet. Men Helsingborg har inte gett upp än och reducerar in 3-4 där Manninen passar ut till en Dargren, som skjuter in bollen i öppen kasse. Helsingborg visar återigen att det är effektiva i powerplay och kvitterar genom Dargren. 15.52 så har Helsingborg vänt matchen, 5-4 och sist på bollen var Jonathan Nilsson.

Slut på en händelserik tredjeperiod. Matchen slutar 6-4 till Helsingborg, som gör mål i tom kasse, och lyckas knipa 3 poäng hem till Skåne.

Grattis Mika Kohonen - 1 000 SSL-poäng! #innebandy #floorball #florbal #salibandy #unihockey

Ett filmklipp publicerat av Innebandymagazinet (@innebandymagazinet)