Internationellt

“Vi gör en ok match“

Djurgårdens forward Andreas Wöiduma gjorde mål mot Schweiz i öppningsmatchen i VM, men det blev förlust mot Schweiz.

Schweiz vann mot Estland med 8-4 i den första matchen i VM. Estländarna stod upp bra mot topp fyra-nasjonen, men en dålig andraperiod förstörde mycket.

– Vi gör en ok match. Vi ville gå all-in mot Schweiz och visste det ville bli en bra match. Men tyvärr faller vi lite igenom i andre perioden, säger Andreas Wöiduma till Innebandymagazinet.

Schweiz tok ledningen i matchen, innan Wöiduma finurligt kvitterade ett par minuter senare för Estland.

– Det var underbart att göra mål direkt. Jag känner mig lite tryggare nu när det är mitt andra VM, men det är spännande att vara här. Det var skönt att hänga dit det första målet och får det ur vägen.

Efter 2-2 i den första perioden kom det två snabba mål från Schweiz i starten av den andre, men Estland reducerade till 4-3. Men resten av perioden blev tung och schweizarna kunde gå till paus med 7-3 ledning.
– När vi reducerade hade vi en bra känsla på bänken, så det är synd att schweizarna gjorde 5-3 snabbt på en kontring. Det blir lite tungt då.

Nu väntar Tyskland i nästa match, en match som blir väldigt viktig för Estland.
– Vi har som mål att vinna minst en match i gruppspelet, så nu skal vi slå Tyskland. Så det är bara att sticka på hotellet och ladda om.