Tre av fyra matcher blev bortasegrar i allsvenskan

Så slutade söndagens matcher i herrarnas näst högsta division.

Allsvenskan norra
Strängnäs-Wibax Patriot 4-5

Trots en drömstart med både 1-0 och 2-0 tidigt för hemmalaget, och en 4-1-ledning i mitten på andra perioden, så var det Piteålaget som drog det längsta strået. Kaptenen Erik Nilsson var stor segerorganisatör med tre mål och en assist, medan Joel Wadsten var den som stänkte in det avgörande målet.

Tyresö Trollbäcken-Rotebro 7-1
Det blev en tuff start för nykomlingen Rotebro på den allsvenska säsongen. Sakteliga kunde Tyresö rycka ifrån och vinna tämligen enkelt, där bland annat Sebastian Johansson blev tvåmålsskytt. Rotebro skulle få ett tröstmål och det gjordes genom Pierre Rikard Roos.

Allsvenskan södra
Alingsås-Lillån 3-5

Två nykomlingar som båda var pigga på att plocka poäng, där Lillån skulle visa sig bli det starkaste laget. Gästerna inledde bäst och hade 2-0, varpå Alingsås vände till en 3-2-ledning. Lucas Sjögren kvitterade för Lillån innan man också kunde göra både 4-3 och 5-3 i slutperioden när det skulle avgöras. Daniel Hellqvist starkt bidragande då han låg bakom de två avgörande målen.

Onyx-Fagerhult 5-6
746 åskådare i Rosvalla fick se nykomlingen Onyx sätta press på Fagerhult i en mycket jämn match. Gästerna var länge i kommando målmässigt men i mitten av tredje perioden hade Onyx plötsligt vänt till en ledning när Jesper Ekström satte 5-4. Albin Lundell kunde dock kvittera för gästerna och med dryga fyra minuter kvar avgjorde Pontus Mattlin med sitt 6-5-mål.