AIK tar med sig två segrar från helgen, då man även slog Rotebro i fredags.

Målsnålt när AIK vann med uddamålet mot Onyx

Allsvenska nykomlingen Onyx gästade Solnahallen och AIK för en träningsmatch på söndagseftermiddagen.

Matchen började som en typisk försäsongsmatch, utan någon tydlig profil. Onyx försvarade sig väl och kom även i kontringar, ibland ganska farliga. I sjunde matchminuten, i samband med en räddning landade startande AIK-målvakten Albin Engholm olyckligt och utgick, ersattes av Andreas Rehn. Lagkapten Patrik Hagberg, vad hände med målvakten Engholm?
- Han landade på axeln och bestämde sig för att bryta men vi tror inte det ska vara någon fara med honom.

Efter 9.28 hittar Kevin Lieback Asp en omarkerad Axel Larsson mitt framför Onyx mål med ett frislag, 1-0 till AIK. Nu kontrollerar AIK matchen perioden ut.

Onyx får påbörja den andra perioden i powerplay men lyckas inte skapa några vassa chanser, AIK är faktiskt närmare 2-0 än Onyx en kvittering. Lite överraskande lyckas Onyx kvittera efter 11.56 genom ett volleyskott från Jesper Ekström. AIK:s målvakt hinner inte med att sidledsförflytta sig över målområdet, 1-1. Onyx får ytterligare ett tillfälle att spela 5 mot 4 i perioden men AIKs försvar är stabilt.

I tredje perioden fortsätter AIK att föra spelet och Onyx att försvara sig. Med knappt 2 minuter kvar drabbas Onyx av en utvisning och i det påföljande numerära överläget trycker AIK in 2-1. Onyx försöker med 6 utespelare de sista sekunderna men kommer inte ens nära en kvittering.

AIK–Onyx 2-1 (1-0, 0-1, 1-0)