Iris Brünn till vänster, i närkamp med Ida Sundberg.
Foto: Swissunihockey
SSL (Dam)

23-åriga Iris Brünn från Schweiz värvas av Dalen

ANNONS

Schweiziska klubben bekräftar övergången till SSL: “En stor förebild”

Dalen börjar rusta inför återkomsten i Svenska Superligan. Sedan tidigare har Umeåklubben värvat till sig Clara Lindblom från Gamla Stan, och målvakten Sara Wallberg, men där den senare väntas spela med IBF Dalen i allsvenskan i första hand.

Nu är det officiellt med ytterligare ett tillskott. Det är schweiziska elitklubben Floorball Riders som på sin hemsida meddelar att de tappar 23-åriga Iris Brünn till Sverige, SSL och Dalen.

Iris Brünn har spelat totalt 178 matcher i högsta och näst högsta ligan i Schweiz för Riders sedan 2016. Senaste säsongen ledde hon laget på planen som lagkapten.

“Med sin lojalitet mot klubben, sin passion och sina lekfulla egenskaper är hon en stor förebild för alla Riders juniorer. Hon fick en värdig avtackning på årets Riders Festival. Vi kommer att fortsätta att följa din väg på nära håll och önskar Iris all lycka på sitt äventyr långt uppe i norr. Tack så mycket för ditt mångåriga engagemang på och utanför planen!”, skriver man på hemsidan.


Jaromir Jagr testar innebandy

En av världens bästa hockeyspelare genom tiderna kör prickskytte i innebandy.

Matchrapporter: Emma Sarkkinen het när IBK Dalen besegrade Örnsköldsvik IBF IBK Dalen säkrade seriesegern efter 6-5 mot RIG Umeå Sundsvalls IBF segrade i toppmötet mot IBK Dalen Målfest när IBK Dalen krossade Umeå City i Umeå Energi Arena Vatten Hanna Kristoffersson i målform när IBK Dalen vann mot IBF Dalen

Den här artikeln handlar om: