Foto: Andreas Forslund
#ibsilly

Dalen kan tappa 80% av sin förstafemma

ANNONS

En SSL-konkurrent är på jakt efter fyra av SSL-nykomlingarnas bästa spelare.

Jag skrev en krönika om SSL-kvalet för ett tag sedan och där nämnde jag att jag imponerats stort av Emma Sarkinen, som en va kvalets bästa backar. Framåt sett imponerades jag också av centern Rut Marklund och forwarden Linnéa Bäckström ifrån Dalen. 

En trio som i högsta grad var oerhört delaktig i Dalens avancemang till SSL. Jag skrev också i krönikan att Dalen måste värva in en femma med SSL-meriter för att kunna ha en chans att kunna hävdad sig i SSL. Men oroväckande för Umeålaget så kan det bli raka motsatta effekt då ett annat SSL-lag är ute efter att värva 80% av lagets förstafemma, där trion ovan ingår tillsammans med poängliganvinnaren Hanna Kristoffersson.

Enligt uppgifter till Expressen så ska IBK Lund vara ute efter att värva alla fyra spelare. Kanske låter långsökt att Lund ska kunna värva spelare från 124 mil från staden. Men faktum är att Hanna Kristoffersson spelade nio matcher med Lund under pandemisäsongen när allsvenskan var nedlagd. Det är även uppgifter som Dalens klubbdirektör Urban Karlsson bekräftar:   

– Jag förstår att de vill värva dem. De har dominerat i norra och östra allsvenskan. Hanna har vunnit poängligan i allsvenskan i några år nu. Sarkkinen har varit allsvenskans bästa back. Rut Marklund är med i U19-landslaget och är en av våra viktigaste spelare. Linnea har också gjort det superbra, säger Karlsson till tidningen.

Hur stor chans det är att alla fyra lämnar Dalen och flyttar 124 mil söderut vill inte Karlsson spekulera om. Men däremot är han väldigt bestämd med att han vill ha kvar sina stjärnspelare.    

– Ingen aning. Det får spelarna svara på. Jag hoppas att de spelar med oss och vi jobbar hårt för att de ska stanna. Det är vår ambition.


TV: Vem borde bli utsedd till årets spelare?

SSL-tränarna Bruno Lundberg och Magnus "Binge" Jäderlund tycker till.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Emma Sarkkinen het när IBK Dalen besegrade Örnsköldsvik IBF IBK Dalen säkrade seriesegern efter 6-5 mot RIG Umeå Sundsvalls IBF segrade i toppmötet mot IBK Dalen Målfest när IBK Dalen krossade Umeå City i Umeå Energi Arena Vatten Hanna Kristoffersson i målform när IBK Dalen vann mot IBF Dalen

Den här artikeln handlar om: