Varla IBK förlorade mot GS 86

Förlust på hemmaplan för Varla mot GS 86

Varla räckte inte till mot GS 86 på hemmaplan i division 1 västra Götaland herr. Matchen på lördagen slutade 5-3 (0-0, 3-1, 2-2) till GS 86.

– GS gör det bra i sina omställningar och utnyttjar de individuella misstag vi bjuder på. Sedan fortsätter det tyvärr vara ett spöke för oss med att få in bollen. Jag tycker att vi skapar tillräckligt många lägen för att nosa på tvåsiffrigt antal mål framåt. En tung förlust, tyckte Varlas tränare Daniel Bystedt, efter matchen.

GS 86 tog ledningen efter 20 minuters spel, genom Gustav Rignell. Efter 13.22 i andra perioden slog Oliver Olsson till, på pass av Linus Andersson och kvitterade för Varla.

GS 86:s Albin Jonsson gjorde 1-2 efter 16.10.

Alex Siöström gjorde dessutom 1-3 efter 18.46 på pass av Jakob Kjellman-Kaugesaar.

Varla reducerade dock till 2-3 genom Isak Ehrinton efter 6.42 av matchen.

Efter 10.37 i tredje perioden gjorde GS 86 2-4 genom Joel Sandström.

Varla gjorde 3-4 genom Lucas Johnson efter 13.44 av matchen.

GS 86 kunde dock avgöra till 3-5 med 5.58 kvar av matchen genom Jonathan Johansson.

Varla har en vinst och fyra förluster och 16–30 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan GS 86 har tre vinster och två förluster och 38–28 i målskillnad.

För tabellens utseende betyder det här att Varla ligger på tionde plats medan GS 86 har åttondeplatsen. Ett fint lyft för GS 86 som låg på tolfte plats så sent som den 19 januari.

Torsdag 25 januari 20.00 spelar Varla borta mot Backadalen.

Matchrapporter: Seger med 8-6 för Kungälv mot Varla Mölndals IBF föll – trots comeback mot GS 86 Varla åker ur serien – det står klart efter lördagens match Äntligen seger för Varla mot Pixbo Storseger för Skoghall hemma mot GS 86