Sandvikens AIK vann mot IBF Borlänge
Montage
Matchrapport

Tre poäng för Sandvikens AIK hemma mot IBF Borlänge

ANNONS

Sandvikens AIK tog till slut hem segern mot IBF Borlänge i matchen hemma i Arena Jernvallen på söndagen. Matchen i division 1 västra Svealand herr slutade 7-6 (3-2, 4-2, 0-2).

– En härlig seger mot serieledarna Borlänge, vi studsar tillbaka efter 2 förluster. I dag vann vi kampen på planen och visar en otrolig lagmoral. Nu blickar vi framåt mot en ny vecka, kommenterade Sandvikens AIK:s tränare Mattias Ström.

IBF Borlänges tränare Pelle Pettersson tyckte till om matchen:

– Vi gör det riktigt bra första 10 för att sedan falla igenom rejält. Vi är inte med i matchen under stora delar av slutet av första samt hela andra perioden. I tredje repar vi mod och går ner på folk. Vi får utdelning och jobbar ikapp oss till uddamålsunderläge. Närmare än ett stolpskott i 6 mot 5 spel kom vi inte. Vi kan bättre och alla i laget vet om det.

Sandvikens AIK var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 3-2.

Även i andra perioden var det Sandvikens AIK som var starkast. Laget vann perioden med 4-2 och ställningen efter två perioder var 7-4.

Markus Nalen och Emil Ragnarsson reducerade två gånger om och skapade riktig nerv, men närmare än 7-6 kom inte IBF Borlänge.

Markus Nalen gjorde ett mål för IBF Borlänge och två assist.

Det här var Sandvikens AIK:s andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också IBF Borlänges andra uddamålsförlust.

IBF Borlänges nya tabellposition är fjärde plats, medan Sandvikens AIK är på elfte plats.

Söndag 5 november spelar Sandvikens AIK borta mot Björklinge 13.00 och IBF Borlänge mot Runsten hemma 15.00 i Maserhallen.

Matchrapporter: Sandvikens AIK:s jättetapp i tredje perioden – föll stort mot Rasbo IBF Borlänge vann – klart för kval till Allsvenskan Sandvikens AIK:s seger spiken i kistan för Runsten – som åker ur serien IBF Borlänge utklassade LI20 IBF – vann med 10-0 Rasbo för starka – IBF Borlänge föll i förlängningen

Den här artikeln handlar om: