Herrettan

Debutanten gör mål - och får matchstraff

Märkliga scenerna: Får matchstraff sekunder efter han gjort mål.

Division 1-nykomlingen Alunda gör entré i Västra Svealand-serien med ett till stora delar ungt lag, med en satsning på egna produkter som har slagit väl ut. Nästan hela truppen är från Östhammars kommun.

En av de yngre egna produkterna är 16-årige Fabian Mattsson som igår fick en kanonstart på sin första seniormatch när Alunda vann på bortaplan med 1-7 mot LI20. Mattsson gjorde mål redan i första perioden genom en vacker prestation i en spelvändning där han kyligt placerade in bollen.

Sekunderna därefter var mindre roliga. Det dröjde länge innan matchen kunde återupptas på grund av att sekretariatet inte hittade målskytten Mattsson i matchprotokollet. Det innebär enligt reglerna ett tekniskt matchstraff när en spelare inte står uppskriven i protokollet. En väldigt olycklig situation men Fabian Mattsson kunde åtminstone glädja sig åt det läckra debutmålet som han förtjänar mycket beröm för. Se målet i klippet ovan.

Matchrapporter: Målfest för Kais Mora borta mot Alunda Två mål för Alexander Bergström när Hagfors vann mot Alunda Förlängningsavgörande när Hälsinggården föll mot Alunda Två snabba mål i sista perioden avgjorde för Runsten mot Alunda Äntligen seger för Sandvikens AIK mot Alunda