Notification

10 anledningar att delta i Swedish Floorball Open 5-8 juli i Västervik

Därför ska du inte missa sommarens höjdpunkt: "Vill få med alla, från yngsta till äldsta"

1. Anrik och välorganiserad turnering
Årets upplaga av Swedish Floorball Open blir den 12:e i ordningen. Turneringen är väletablerad och spelades första gången år 2010. Den erfarna arrangören vet vad som krävs för att erbjuda en utomhusturnering i toppklass. Om det börjar regna? Oroa dig inte, då finns det lösningar.
– Vi har en sporthall förbokad och uppriggad, så det går att spela inomhus också. Men jag brukar vara kaxig och säga att vi nästan aldrig gör det. Jag tror faktiskt att det bara är vid tre tillfällen som det har hänt, säger Fredrik Ohlsson, en av de ansvariga för SFO.

2. Alla är välkomna
Man behöver inte tillhöra någon klubb för att delta i Swedish Floorball Open, utan kan skapa ett lag med kompisar. Det finns klasser för alla, oavsett ålder.
– Vi har till och med knatteklass för de allra minsta under en dag, om de vill vara med under avslappnade former. Sedan är det alla åldersklasser uppåt både på tjej- och killsidan. Vi jobbar på bred front och vill få med alla, från yngsta till äldsta.

3. Tre mot tre-spel
Matcherna spelas med tre spelare + målvakt i varje lag. Tre mot tre-spel har blivit en allt populärare spelform och Swedish Floorball Open var bland de första turneringarna att införa det. Planen är mindre och matcherna är 12 minuter långa. I den här spelformen får man mer tid med bollen än i traditionellt fem mot fem-spel.

4. Stort fokus på flick- och damklasserna
Vill man delta som tjej- och damspelare så är det rätt tillfälle att göra det i år, då Swedish Floorball Open fokuserar extra på just de klasserna i denna upplaga. 
– Vi satsar på att få in ett stort antal lag där, och det känns som att det håller på att slå riktigt väl ut, säger Fredrik Ohlsson.

5. Innebandymagazinet på plats
Sveriges ledande innebandymedia kommer att vara i Västervik under hela turneringen med flera reportrar och bevaka matcherna, samt ge en inblick bakom kulisserna. Studiosändningar och videoreportage är några exempel på hur man kommer att kunna följa turneringen som blir sommarens stora höjdpunkt.
– Det blir snudd på ”VM-bevakning”, utlovar Innebandymagazinets produktchef Henrik Jansson.

6. Sommarstaden Västervik
Generellt är det mycket som händer i vackra Västervik under sommaren med flertalet evenemang och många turister. Matcherna i Swedish Floorball Open spelas ett stenkast från havet och samtidigt är det bara en promenad på 200 meter till stadskärnan.

7. JACT Prospect Sessions
Nyhet för i år! I samband med SFO i Västervik kan du som vill visa upp dina kunskaper ta del av JACT Managements succékoncept och få möjligheten att vara med på den första upplagan av ”Prospect Sessions-SFO edition”. En möjlighet att visa upp sig och ett roligt sätt att inleda veckan med ett precamp före turneringen. Denna kommer att arrangeras torsdag 5 juli 2023, dagen innan själva turneringen startar.

8. Kändisar på plats
Swedish Floorball Open lockar många innebandyälskare, inklusive kända profiler. 
– Vi har haft de bästa spelarna, lokala profiler som lockar den lokala befolkningen, och kändisar både inom innebandyn och utifrån. Tidigare har vi haft med Niklas Jihde, Patrik Sjöberg, Magnus Hedman, Patrick Ekwall och Patrik Åman, för att nämna några. Även i år har vi ambitionen att få med några kända ansikten.

9. Webbsändningar
För nära och kära som inte kan vara på plats i Västervik finns ändå möjligheten att ta del av matcher i Swedish Floorball Open via livesändningar på webben. Via Innebandymagazinet kommer det också finnas möjlighet att se snygga mål och andra läckra prestationer i efterhand.

10. Hamnplan Live
Äventyret avslutas med en konsert på lördagen, Hamnplan Live, som ingår i deltagarbandet som seniorspelarna har. 
– Vi brukar alltid ha någon form av festlig tillställning som avslutning, tidigare år har vi varit på någon av våra lokala restauranger, men förra året tog vi steget till att gå all in med det här konceptet. Hoffmaestro, Bolaget och 2 Blyga Läppar är bokade att uppträda. Vi har fått väldigt bra respons på detta, säger Fredrik Ohlsson.

Mer information och hur du anmäler ett lag på: https://www.swedishfloorballopen.se/

Du kanske även vill läsa:
Stort fokus på flick- och damklasserna i Swedish Floorball Open
Stort fokus på flick- och damklasserna i Swedish Floorball Open
Swedish Floorball Open i Västervik blir sommarens höjdpunkt
Swedish Floorball Open i Västervik blir sommarens höjdpunkt