Svenska Cupen

TV: Växjö-tränaren med kritik efter att målvakten tvingats byta

ANNONS

Viktor Kastengren tvingades lämna det heta cupderbyt under onsdagen: "Han har jäkligt ont"

Det utspelade sig en otroligt innehållsrik cupsemifinal under onsdagskvällen, när Kalmarsund tog emot Växjö. 

Publiken fick se 14 mål då matchen slutade 7-7, och Kalmarsund stod för en stark upphämtning då man ett lag under med 1-6. 

Känslorna på planen var heta och totalt 24 utvisningsminuter delades ut – Kevin Haglund fick exempelvis ett lindrigt matchstraff för handgemäng. 

Vi fick också se ett målvaktsbyte i matchen. 13 minuter in i andra perioden så skadar sig Växjös Viktor Kastengren till den grad att han inte kunde fullfölja matchen. Skadan uppstod efter att Kevin Haglund sprungit in i Kastengren – du kan se situationen i spelaren ovan.

– Det är väl inte jättebra med honom och han har jäkligt ont. Det får bedömas dag för dag och sen får vi se vad som händer. Men han mår inte bra nu i alla fall, sa Växjös tränare Johan Schönbeck till SMP efter matchen.

Vill se annan domarbedömning

Ingen utvisning dömdes ut i samband med situationen, och Schönbeck riktar också kritik mot hur situationer likt denna behandlas av domarna.

– I min värld är det fel på ett regelverk i den här sporten där idioter som slaktar målvakter, dom skyddas, och dom som ska skydda sin målvakt blir straffade. Det är ett genomgående problem. Det är hela tiden den som kommer tvåa in i situationen ska straffas och den som slår på målvakten får en liten tillsägelse. Man är fed up på det, säger Schönbeck till SMP.

Kastengren har allt som oftast varit andravalet bakom Santtu Strandberg (som byttes in) under SSL-säsongen, men fick förtroendet från start igår och stoppade då sex av åtta skott. 

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Den här artikeln handlar om: