Pixbo Wallenstam-Dalen 11-1
Bild: Expressen
Superligan

Highlights: Pixbo Wallenstam-Dalen 11-1

✔ 18-åringens första SSL-mål - rakt upp i krysset ✔ Jon Hedlunds VM-form ✔ 4-19 på 2 matcher

Om drygt två veckor släpps VM-truppen och Pixbo Wallenstam IBK-målvakten Jon Hedlund visar att han vill vara med igen. 31-åringen höll nollan i över 52 minuter innan Dalen lyckades göra sitt första och enda mål i matchen.

IBK Dalen bytte däremot målvakt efter två perioder, Anton Grönlund utgick efter sju insläppta och in kom nyförvärvet Alexander Ljungström från RIG som fick släppa fyra bollar förbi sig.

18-årige Jakob Heins gjorde sitt första SSL-mål, och det var fantastiskt vackert. Den tyska forwarden är känd för sin bössa och sköt ett dragskott i närmaste krysset, se 2-0-målet i klippet nedan. Även 17-årige Gustav Lindberg gjorde sitt första SSL-mål - och även det i krysset!

“Vi har gnuggat avslut sedan förlusten senast då vi kände att det var där vi förlorade matchen och det gav resultat med mersmak idag. Men det är innebandy och Jon i målet var helt ruggigt bra och helt ärligt kunde det stått typ 5-5 efter två perioder, så jämnt var spelet på plan. Men vi ska såklart inte be om ursäkt när vi vinner så stort. Riktigt skönt”, säger Pixbo Wallenstams tränare Thomas Hammar Andersson till Innebandymagazinet.

“Utskåpning både resultatmässigt och spelmässigt”, menar Dalens Ketil Kronberg. Se videointervju med norrmannen här.

Redaktörens kommentar: ”Snacket om att Dalen kan åka ur SSL lär fortsätta efter att de har spelat 4-19 på 2 matcher. Och det mot lag som väntas husera strax ovanför slutspelsstrecket. Slutspel känns otroligt avlägset för Umeålaget, nu handlar det om att överleva. Man ska visserligen inte dra för stora växlar efter bara två omgångar men nog känns det som att Dalen inte är så odödliga längre. Snabb chans till revansch imorgon mot Hagunda, en utifrån förutsättningarna superintressant match." //Henrik Jansson

Målvakt - Ut20:00 Alexander Ljungström

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun

Du kanske även vill läsa: Ketil Kronberg: "Som det har sett ut nu så är vi ett bottenlag" 17-årige Gustav Lindberg gjorde sitt första SSL-mål