Hagfors vann mot IBF Linköping

Hagfors avgjorde i sista perioden och vann mot IBF Linköping

Hagfors vann hemma mot IBF Linköping i Allsvenskan västra dam med 3-2. Matchen var helt jämn efter två perioder, 2-2, innan Hagfors avgjorde i sista perioden.

– Tuff match med få riktigt heta målchanser. Vi förde spelet och vann skotten klart så vi ber inte om ursäkt för segern. Två raka hemma nu, nästa utmaning blir att klara av tre poäng på bortaplan till veckan, kommenterade Hagfors tränare Thomas Eriksson efter matchen.

Wilma Berggren blev matchhjälte med sitt avgörande 3-2-mål 11.06 in i tredje perioden.

Hagfors fina hemmaform håller i sig. Segern var fjärde raka i Uddeholm Arena.

I början av matchen var IBF Linköping starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Evelina Nydén och Petra Bilos. Efter 8.29 i andra perioden nätade Klara Danielsson, framspelad av Ida Sundberg och reducerade åt Hagfors.

Ida Brokvist gjorde dessutom 2-2 efter 9.46 på pass av Ebba Gladh-Pettersson.

11.06 in i tredje perioden nätade Hagfors Wilma Berggren framspelad av Elina Axelsson och avgjorde matchen. Därmed hade laget vänt matchen. Det fastställde slutresultatet till 3-2.

För tabellens utseende betyder det här att Hagfors ligger på sjunde plats medan IBF Linköping har niondeplatsen.

Hagfors tar sig an Lockerud/Mariestad i nästa match borta onsdag 2 februari 20.30. IBF Linköping möter Västra Mälardalen hemma fredag 4 februari 20.00.

Matchrapporter: 3-2 mot Bergs IK innebär första segern för Hagfors Fröjered vann enkelt hemma mot Hagfors Katrineholm segrare hemma mot Hagfors Klart nu: Hagfors åker ur serien efter ny förlust Skoghall tog hem mötet med Hagfors i Hammarö Arena